Spring til indhold

Sweep of Days

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sweep of Days
Studiealbum af Blue Foundation
Udgivet2 February 2004
GenreDrømme Pop, indie rock, Elektronisk musik
Længde54:46
Spor12
UdgiverVirgin
ProducerTobias Wilner, Bo Rande
 Professionelle anmeldelser 
Gaffa *****
Blue Foundation-kronologi
← Forrige
Blue Foundation
(2001)
Sweep Of Days
(2004)
Næste
Life of a Ghost
(2012) →

Sweep of Days er det andet fuldlængde album udgivet af den danske alternative rockgruppe Blue Foundation. Det blev udgivet i 2004 af Virgin Music Denmark/EMI. Indspilningssessionerne fandt sted i København fra 2001 til 2004. Produktion blev håndteret af Blue Foundations medlemmer Tobias Wilner og Bo Rande.

I 2001 påbegyndte Tobias Wilner arbejdet på gennembrudsalbummet Sweep Of Days med Bo Rande som co-producer. Albummet blev færdiggjort i samarbejde med de andre medlemmer og udkom i 2004 på Virgin Records. Albummet består af 13 sange. Den sidste sang er unavngivet. Blue Foundation opnåede sit gennembrud med albummet Sweep Of Days, der indeholder hits som As I Moved On, Bonfires og End of the Day. Albummet inkluderer også duetten Sweep med MC Jabber og Kirstine Stubbe Teglbjærg, som medvirkede i Michael Manns Miami Vice i 2006. [1]

Alle sangmelodier er skrevet af Kirstine Stubbe Teglbjærg, Tobias Wilner, Scott Martingell, Spikey Te og MC Ill-Bosstino på Sweep Of Days. Alle tekster af Kirstine Stubbe Teglbjærg, Scott Martingell, Spikey Te og MC Ill-Bosstino.

Tobias Wilner og Bo Rande er krediteret for størstedelen af alle instrumenterne på Sweep of Days’ med undtagelse af Tatsuki Oshima for turntable manipulation, Sune Martin for bas på 5 sange og Christoffer Olsson for cello. Kirstine Stubbe Teglbjærg er krediteret for lead vokal på 8 sange og Scott Martingell på 3 sange. Engelske Spikey Te og Japanske MC Ill-Bosstino er krediteret som gæster. Albummet er indspillet af Tobias Wilner og mikset af Rene Cambony og Tobias Wilner i Grapehouse Studio i København. Sweep of Days er mastereret af Simon Davey i The Exchange Studio i London. Album coveret er lavet af Satoru Inoue og Jacob Wildschiødtz.[2]

Sweep of Days er blevet kaldt et hovedværk inden for dansk elektronisk musik. [3]

Blue Foundation modtog en Danish Music Award for Sweep of Days, og Tobias Wilner og Bo Rande modtog en Steppeulv for produktionen af albummet i 2005. [4] Albummet, der opnåede guldsalg, blev yderligere nomineret til adskillige priser.

Spor[redigér | rediger kildetekst]

  1. History
  2. As I Moved On
  3. End of the Day (Silence)
  4. Ricochet
  5. 2:17 AM
  6. Embers
  7. Bonfires
  8. The Yellow Man
  9. Shine
  10. Save This Town
  11. Sweep
  12. My Day
  13. (Ukendt Title)


References[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Blue Foundation på Miami Vice lydspor". Dagbladet Information.
  2. ^ "Blue Foundation - Sweep Of Days". Discogs.
  3. ^ "Blue Foundation: SWEEP OF DAYS lydspor". Jyllands Posten.
  4. ^ "Bdma05 - Danish Music Awards". DR.

External links[redigér | rediger kildetekst]