Tænk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Tænk er et magasin, som udgives af Forbrugerrådet med artikler i forbindelse med afprøvninger/tests af forskellige forbrugerprodukter, blandt andet fødevarer, beklædning, kosmetik, elektronik, radio/ TV og mekanik af forskellig art.

Bladet sendes til medlemmer af Forbrugerrådet, der har valgt et medlemskab med blad tilknyttet. Tænks journalist]iske indhold produceres af Benjamin Media, mens test udføres internt i Forbrugerrådets testafdeling og kommunikationschef Claus Dithmer er ansvarshavende chefredaktør.

Tænk bliver udgivet 10 gange om året.

Prøv noget nyt – Tænk[redigér | redigér wikikode]

Forbrugerbladet Tænk fik som sin første redaktør Poul Henningsen som i et af bladets første numre lod Dr. Phil. Wolmer Clemmensen skrive, at tvangsindlæggelsen til annoncepresset var at ligne med åndelig voldtægt. Og den gang grundlagdes bladets kritiske holdning med følgende programerklæring af PH: "Man har med reklamen vist os et så afskrækkende eksempel, at det må kunne vakcinere landet for lange tider mod reklamer i TV. (…) tendensen er salg for enhver pris og dermed forbrugerfjendtlig, antidemokratisk"[1]. Poul Henningsens provokerende slogan for det første officielle danske forbrugerblad var "Prøv noget nyt – Tænk!".

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Anime eller manga Stub
Denne medierelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.