Tømmeråsfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tømmeråsfjorden
lulesamisk: Dimbarásvuodna
Tømmeråsfjorden
Tømmeråsfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Tysfjord
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Tysfjorden
Type fjord
Maks. længde 5 km
Oversigtskort

Tømmeråsfjorden (lulesamisk: Dimbarásvuodna)[1] er en arm af Haukøyfjorden i Tysfjorden i Nordland fylke i Norge. Den går omtrent fem kilometer ind mod bebyggelsen Tømmeråsfjorden.

Fjorden har indløb mellem Tømmeråsneset i nord og Nordneset (på Fuglfjordneset) i syd og går i østlig retning mellem Tømmeråsen og Mulbukttinden til Urvika for derefter at smalne ind og svinge mod syd med Tømmeråstinden og Titinden på østsiden. Storelven kommer ned fra fjeldene på sydsiden og har udløb i fjordbunden.[2]

Området var vejløst indtil dele af Riksvej 827/«Kjøpsvikveien» bleg bygget langs hele østsiden af fjorden. En lokal vej som går langs nordkysten fra Neppvika til Haukøya passerer bebyggelsen Tømmeråsen.

Tømmeråsfjorden set fra fjordbunden.
Mulbukttinden spejler sig i fjorden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Tømmeråsfjorden". Faktaark. Kartverket. 27. februar 2017.
  2. ^ Tømmeråsfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi