TM Tønder Håndbold

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
TM Tønder
Klubdetaljer
Fulde navn TM Tønder Håndbold Elite
Moderklubber TSF - MUIF
Forbund DHF (lokalunion: JHF)
Hjemmebane Hal 2, Tønder Sport & Fritidscenter
TønderDanmark
(kapacitet: 1500)
Formand Robert Okholm
Sportsdirektør Torben Sørensen
Hjemmeside http://tmth.dk/
Fanklub http://www.tmt-redsupport.dk/
Damer - Holddetaljer
Største bedrifter:
Herrer - Holddetaljer
Cheftræner Torben Sørensen
Liga 2017/2018 888ligaen
Liga 2016/2017 888 Ligaen, 13.-plads 
Største bedrifter:
Nationalt Aktuel stilling
Herrer - Spilledragter
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemme
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane
Damer - Spilledragter
Infoboks sidst opdateret: 30- Oktober 2017.

TM Tønder håndbold er en håndboldklub fra Tønder, der siden sæsonen 2012/2013 spiller i herrernes 1. division i håndbold, efter oprykning fra 2. division i foråret 2012. Fra sæsonen 2016/2017 spiller TM Tønder Håndbold i Håndboldligaen.

Historie[redigér | redigér wikikode]

TM Tønder Håndbold stammer fra 1998, hvor de to klubber Tønder SF Håndbold og Møgeltønder UIF efter flere forgæves forsøg besluttede sig for et samarbejde med alle herrehold i de to klubber. I starten hed samarbejdet HF Vest Sønderjylland (eller i daglig tale HF Vest), men efter to sæsoner blev navnet lavet om til Team Møgeltønder Tønder – eller i daglig tale TM Tønder.

Efter tre års samarbejde på herresiden, tog man nu også dameholdene med i overbygningen. Fra 2004 til 2006 deltog TM Tønder i SønderjyskE, men da de ville flytte herrehåndbolden til Sønderborg, besluttede man, at man ikke længere ville være med i SønderjyskE – så siden 2006 har holdet igen spillet under navnet TM Tønder.

Efter 10 år på egne ben, lykkedes det TM Tønder at rykke op i den bedste række, Boxen Herreligaen, hvor holdet fra 2016/2017 er repræsenteret.

I klubbens første sæson i ligaen, lykkedes det at overleve via nogle dramatiske overlevelseskampe mod Skive FH. Klubben er nu i gang med sin anden sæson i 888 Ligaen, hvor overlevelse er den primære målsætning.

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.