Spring til indhold

TV 2/Fyn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
TV 2 Fyn interviewer kollegaerne fra Fyens Stiftstidende ved åbningen af Odense Letbane i 2022.

TV 2/FYN er en regional TV 2-station, der sender nyheder og aktualitetsprogrammer til hele det fynske område inklusive omkringliggende øer; dels gennem såkaldte 'vinduer' i TV 2/Danmarks flade, dels på den digitale kanal TV FYN, der blev etableret i 2012.

Den første udsendelse blev sendt den 10. januar 1989 fra lokaler i Fyns Forsamlingshus i Odense. Den 1. maj 1990 flyttede tv-stationen til et nybygget tv-hus i Svendborgs centrum. I september 2000 flyttede tv-stationen tilbage til Odense, til et nybygget tv-hus på Olfert Fischers Vej i den sydøstlige del af byen.

I lighed med de øvrige TV 2-regioner udøver stationen sin programvirksomhed med udgangspunkt i en public service-kontrakt med Kulturministeriet.

TV 2/FYN beskæftiger 75 ansatte, og omsatte i 2011 for 59 millioner kroner. Der blev i 2011 sendt i alt 927 timers programmer, hvoraf den daglige 19.30-nyhedsudsendelse er den mest sete. Omkring 20 procent af alle fynboer over 12 år ser udsendelsen.[1]

Nøglemedarbejdere

[redigér | rediger kildetekst]

1. juni 2012 tiltrådte Esben Seerup som direktør på TV-stationen. Udover direktør Esben Seerup udgøres ledelsen af stationen af redaktionscheferne Malene Hammershøy Kjerstad, Lasse Hørbye Nielsen, Mads Boel, nyhedschef Jakob Herskind, produktionschef Michael Jensen og økonomichef Helle Nørgaard Andreasen.

Formand for TV 2/Fyns bestyrelse er Peter Zinck.

Kendt journalist

[redigér | rediger kildetekst]

I 2009 blev den tidligere MF, ordfører og kortvarige minister, Lotte Bundsgaard, ansat som journalist på TV2/Fyn. Hun er sidenhen skiftet til TV 2 Nyhederne.

Kilder og eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
  1. ^ "Jobannonce: Direktør til TV 2/FYN". Arkiveret fra originalen 30. marts 2012. Hentet 12. april 2012.
FjernsynSpire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.