TV 2/Fyn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

TV 2/FYN er en regional TV 2-station, der sender nyheder og aktualitetsprogrammer til hele det fynske område inklusiv omkringliggende øer; dels gennem såkaldte 'vinduer' i TV 2/Danmarks flade, dels på den digitale kanal TV FYN, der blev etableret i 2012.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Den første udsendelse blev sendt den 10. januar 1989 fra lokaler i Fyns Forsamlingshus i Odense. Den 1. maj 1990 flyttede tv-stationen til et nybygget tv-hus i Svendborgs centrum. I september 2000 flyttede tv-stationen tilbage til Odense, til et nybygget tv-hus på Olfert Fischers Vej i den sydøstlige del af byen.

I lighed med de øvrige TV 2-regioner udøver stationen sin programvirksomhed med udgangspunkt i en public service-kontrakt med Kulturministeriet.

TV 2/FYN beskæftiger 75 ansatte, og omsatte i 2011 for 59 millioner kroner. Der blev i 2011 sendt i alt 927 timers programmer, hvoraf den daglige 19.30-nyhedsudsendelse er den mest sete. Omkring 20 procent af alle fynboer over 12 år ser udsendelsen.[1]

Nøglemedarbejdere[redigér | redigér wikikode]

Ledelse[redigér | redigér wikikode]

1. juni 2012 tiltrådte Esben Seerup som direktør på TV-stationen. Udover direktør Esben Seerup udgøres ledelsen af stationen af redaktionscheferne Malene Hammershøy Kjerstad, Lasse Hørbye Nielsen, Mads Boel, produktionschef Michael Jensen og økonomichef Mette Sigaard.

Formand for TV 2/FYNs bestyrelse er Peter Zinck.

Kendt journalist[redigér | redigér wikikode]

I 2009 blev den tidligere MF, ordfører og kortvarige minister, Lotte Bundsgaard, ansat som journalist på TV2/Fyn. Hun er sidenhen skiftet til TV 2 Nyhederne.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Jobannonce: Direktør til TV 2/FYN". Arkiveret fra originalen 30. marts 2012. Hentet 12. april 2012. 
FjernsynSpire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.