TV 2/Fyn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra TV 2 Fyn)
Gå til: navigation, søg

TV 2/FYN er en regional TV 2-station, der sender nyheder og aktualitetsprogrammer til hele det fynske område inklusiv omkringliggende øer; dels gennem såkaldte 'vinduer' i TV 2/Danmarks flade, dels på den digitale kanal TV FYN, der blev etableret i 2012.

Den første udsendelse blev sendt den 10. januar 1989 fra lokaler i Fyns Forsamlingshus i Odense. Den 1. maj 1990 flyttede tv-stationen til et nybygget tv-hus i Svendborgs centrum. I september 2000 flyttede tv-stationen tilbage til Odense, til et nybygget tv-hus på Olfert Fischers Vej i den sydøstlige del af byen.

I lighed med de øvrige TV 2-regioner udøver stationen sin programvirksomhed med udgangspunkt i en public service-kontrakt med Kulturministeriet.

TV 2/FYN beskæftiger 75 ansatte, og omsatte i 2011 for 59 millioner kroner. Der blev i 2011 sendt i alt 927 timers programmer, hvoraf den daglige 19.30-nyhedsudsendelse er den mest sete. Omkring 20 procent af alle fynboer over 12 år ser udsendelsen.[1]

1. juni 2012 tiltrådte Esben Seerup som direktør på TV-stationen. Udover direktør Esben Seerup udgøres ledelsen af stationen af kanalchef Rikke Bekker, redaktionschef Marianne Holst Hyrlov, nyhedschef Jakob Risbro, teknisk chef Ken Petersen og økonomichef Flemming Kjær Hansen.

Formand for TV 2/FYNs bestyrelse er Henning Nielsen.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Fjernsyn Stub
Denne artikel om et tv-program er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.