Diskussion:Erling Bløndal Bengtsson

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Neutral artikel?[rediger kildetekst]

Jeg ved ikke om jeg lægger for meget i det, men jeg syntes ikke at artiklen fremtræder neutralt og tonen syntes at i høj grad at være meget positiv. Tager jeg fejl? Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 1. jun 2014, 22:13 (CEST)

Næ, jeg er enig i, at man fornemmer en sensationalistisk skrivestil (bl.a. med væselord), som ikke er encyklopædisk - og en overvældende mængde familiefotos. Jeg har prøvet at rense lidt ud i det. --Urbandweller (diskussion) 2. jun 2014, 00:34 (CEST)

Der er kun ét familiefoto: dét i familieafsnittet sammen med hans hustru. De to fotos som Urbanweiler har bortcensureret, hvor EBB var henholdsvis 4 og 10 år gammel var begge professionelle fotos fra hans første optrædender taget af pressefotografer og bragt i datidens aviser. DR journalist Jens Cornelius skriver i sin nekrolog: "Hvis betegnelsen vidunderbarn skal bruges, må det være om Erling Blöndal Bengtsson". Hvis Urbanweiler ikke bryder sig om dette ord (som jeg havde sat i citationstegn) bør han også fjerne det i artiklen om Mozart. I samme nekrolog fra Danmarks Radio står der: "Fra 1961 til 1990 var Erling Blöndal Bengtsson professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og blev en af verdens mest efterspurgte cellolærere". Det er et faktum at der kom elever til København fra hele verden for at studere hos EBB. Men igen, Urbanweiler bryder sig ikke om ordet "Verdens", derfor har han fjernet det. Derimod synes jeg det er fint at Urbanweiler har ordnet de sidste fotos i et galleri. Hvorfor folk ikke skal have lov til at se fotos fra begyndelsen af EBB´s karriere i dette galleri, kan jeg til gengæld ikke forstå. --SBErlingsson 2. jun 2014, 08:58 (CEST)

Jeg kunne blot konstatere, at Dansk Biografisk Leksikon og Den Store Danske ikke anvender disse stærk ladede udtryk. Udtryk som "vidunderbarn" er OK, hvis der angives et citat eller en reference i fodnote (dvs. således: <ref>Kilde X...</ref>). De to sætninger, jeg redigerede, fremstod ikke som citater. Fotos er nu placeret i galleriet, men da de åbenbart er taget af andre end dig selv, skal du have tilladelse fra fotograferne eller deres efterkommere til at anvende dem. Hvis ikke du har en sådan tilladelse, er det et brud på ophavsretten.
@ Knud Winckelmann, hvordan vurderer du artiklen nu? --Urbandweller (diskussion) 2. jun 2014, 10:44 (CEST)

Den Store Danske som du fremhæver skriver eksempelvis: "Erling Bløndal Bengtsson udviklede sig hurtigt til en internationalt anerkendt cellist, og han har koncerteret næsten overalt i verden med lange turneer i bl.a. USA og Sovjetunionen. Erling Bløndal Bengtsson glædede ved sine talrige koncerter tilhørerne med instrumentets klassiske repertoire" og videre: "Erling Bløndal Bengtssons nervøst-aristokratiske fraseringskunst og overlegne tekniske beherskelse skaffede ham mange udmærkelser gennem årene". Så "stærkt ladede udtryk" har jeg i hvert fald ikke benyttet. Tilladelse til brug af fotografierne er hjemme.--SBErlingsson 2. jun 2014, 12:13 (CEST)

Urbandweller, det er blevet bedre, men der er stadigt en snært af hyldestskrift over det.
Stefan, denne diskusion er årsagen til at man ikke bør skrive om sin familie eller sig selv. Den er blevet ført så mange gange før og er ligeså tidskrævende hver gang.
Derfor er reglen blevet indført.
Jeg vil foreslå at du lader andre, neutrale, brugere om at få skik på artiklen. Hvordan den Store Danske vælger at formulere sig, har ingen betydning her på Wikipedia. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 3. jun 2014, 09:11 (CEST)

Personligt, ville jeg langt foretrække at læse pålidelige oplysninger om berømtheder skrevet af slægtninge fremfor ukorrekte indsamlet af historikere og biografer. Enhver kan ved selvsyn se, at der her ikke er tale om et "hyldestskrift", som jeg bliver beskyldt for, men tørre biografiske data. At jeg citerer to sætninger fra nekrologer for at illustrere hans betydning og eftermæle kan jeg ikke se noget odiøst i. Jeg mener at d´herrer Knud Winckelmann og Urbandweiler har misforstået deres rolle her og går langt ud over deres beføjelser.--SBErlingsson 3. jun 2014, 12:50 (CEST)

Artiklen er nu neutral. De private oplysninger om ægteskab og sønner er da tilforladelige nok.188.179.123.130 27. dec 2018, 12:36 (CET)