Diskussion:Føtex food

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Uden overskrift[rediger kildetekst]

Butikken i Dragør er ikke en eksisterende butik, som skal bygges om men en helt nyopført butik. (Skrev Brewskie (diskussion • bidrag) 2009-02-22. Husk at signere dine indlæg.)

Diverse uklare påstande[rediger kildetekst]

Måske kan en lokalkendt (fx Vrenak eller Villy Fink Isaksen) lokkes til at se på mine wikitekstkommentarer her: https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%B8tex_food&type=revision&diff=9127623&oldid=9127188 --Madglad (diskussion) 28. jun 2017, 10:44 (CEST)

Madglad : Jeg har rettet hvad jeg kunne komme på. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 29. jun 2017, 08:58 (CEST)
Læs kilderne. Der er også kilder på artiklen om Føtex. Har indsat to ekstra kilder nu. RhinoMind (diskussion) 30. jun 2017, 15:59 (CEST)
Føtex i Guldsmedgade åbner i 1960, se http://www.business.dk/detailhandel/historien-om-dansk-supermarked - men i 1949 åbner Esbjerg Omegns Brugsforening landets første helt gennemførte selvbetjeningsbutik se http://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/selvbetjeningsbutikkernes-indtog-1945-1960/ --Villy Fink Isaksen (diskussion) 30. jun 2017, 16:02 (CEST)
Ja, men en selvbetjeningsbutik er ikke det samme som et supermarked. I et supermarked er der flere afdelinger med vidt forskellige vare-grupper under samme tag. For eksempel mad og tøj som i netop Føtex (Fødevarer og Textil). RhinoMind (diskussion) 30. jun 2017, 19:51 (CEST)
Jeg har fjernet påstanden om første supermarked jf. ovenstående, og fordi kilden er Dansk Supermarked A/S. I det hele taget fik jeg ved gennemskrivning af artiklen et indtryk at teksten stammer fra eller er skrevet kritikløst af fra et reklamefirma/en marketingsafdeling. Jeg overvejede at sætte {{irrelevant}} på afsnittet Udvalg, der virker ret ligegyldigt reklamerende, selv efter min udtynding. Af-anpris gerne afsnittet yderligere. Jeg retter til Føtex Food, det er muligt at deres marketingsafdeling skriver det med småt, men jeg fortolker Wikipedia:Navngivning sådan at vi som alle andre og DSN skriver egennavne med stort. Jeg har fjernet afsnittet Se også, da der allerede linkes til Føtex i artiklen. Tilrettet billedtekst om Guldsmedgade jf. denne diskussion. --Madglad (diskussion) 30. jun 2017, 19:09 (CEST)
Hej. Der er for mange fejl og problemer i din redigering, så jeg har fjernet den. Noget af det kunne man måske godt gennemføre, men jeg vil ikke bruge tid på at tilrette det, det kan du selv gøre, hvis du vil. Nogle af problemerne er at du har slettet informationen om at det var det første supermarked i DK. Det er fint nok med DSG's egen info. Dertil bør du finde og læse den mere seriøs kilde i artiklen Føtex. Kilden er placeret dér fordi Føtex Food først og fremmest er et brand/koncept, mens selve butikken/supermarkedet er Føtex. I den artikel er der kilde på at det er det første supermarked i DK. En kilde udsendt af Ministeriet for børn, undervisning og Ligestilling samt EMU. Det er solidt nok til at underbygge WP-info. Oven i det, vil jeg gentage, at der ikke en nogen kilde på at Føtex i Skæring skulle være den første Føtex Food i DK. Så hvis noget skal slettes, skulle det være denne "info". Det du skriver om anprisning og Føtex eller føtex kunne man vel godt implementere. Du har også tilføjet noget info, som muligvis er korrekt, men der er ingen kilder/referencer på noget af det. RhinoMind (diskussion) 30. jun 2017, 19:27 (CEST)
Nej RhinoMind, der er ikke mange fejl og problemer i min redigering. Der er for mange fejl og mangler i den anprisende artikel du forsvarer. Modstridende påstande uden kilder, nutid i stedet for datid, manglende afsnitsinddeling, overflødigt "Se også"-afsnit med henvisning til artiklen Føtex, der alligevel linkes til, overtagelse af en markedsføringsafdelings overtrædelse af retskrivningsreglerne - en skrivemåde som de fleste næppe ville anvende, osv. Visse af problemerne er diskuteret her, og det er en uforskammethed at rulle arbejdet tilbage, især når du ikke selv har fundet kilder til de tvivlsomme påstande. Og nej, Dansk Supermarkeds påstand om at deres supermarked var det første er naturligvis ikke objektiv og neutral nok til at kunne bruges som eneste kilde. Hvis du mener at der findes bedre kilder andetsteds kan du skrive dem ind i artiklen. --Madglad (diskussion) 30. jun 2017, 23:56 (CEST)

Var det ikke mere relevant med et foto af Føtex Food i Skæring, som åbenbart er den første Føtex Food? Fotoet af den i Guldsmedgade hører vel mere hjemme i Føtex-artiklen? Ping RhinoMind. --Madglad (diskussion) 30. jun 2017, 19:17 (CEST)

Der er jo ikke nogen kilde på noget af det der skrives om Føtex i Skæring. Hvis du vil slette noget, så slet det. RhinoMind (diskussion) 30. jun 2017, 19:27 (CEST)
Hej. Jeg har gjort lidt af arbejdet og fundet nogle kilder til det med Skæring. Kilderne er nedenfor. Har du billede af Føtex Skæring? Der er dog nogle problemer og vi kan ikke ændre noget, førend vi har fundet ud af hvad der er op og ned i sagen. RhinoMind (diskussion) 30. jun 2017, 19:37 (CEST)

Første Føtex Food butik?[rediger kildetekst]

Her er der nogle kilder der beskriver at Føtex i Skæring var første Føtex Food butik i DK. I 2008.

Denne kilde siger dog at den første Føtex Food åbnede i 2009: [3]
Denne kilde siger 2010: [4]

Der er tydeligvis ikke overensstemmelse! Hvad skal vi stole på?

PS Intet af ovenstående ændrer dog ikke på at den første Føtex var Føtex Guldsmedgade i 1960. Det er der udmærket kilde på. RhinoMind (diskussion) 30. jun 2017, 19:43 (CEST)

Undertegnede arbejdede selv i Føtex i en af Skærings nabobutikker, og vi var som sådan lidt indblandet i deres ombygningsproces, og det er rigtigt den var den første der blev lavet til food, den blev ombygget fra en alm. Føtex med begrænset nonfood sortiment til food varianten (som har endnu mere begrænset nonfood sortiment). -- Mvh. Vrenak (diskussion) 30. jun 2017, 19:51 (CEST)
Hej. Så kan du måske også huske om den åbnende i 2008 (som annonceret i Århus Stiftstidende) eller i 2009, som DSG skriver? Eller måske ligefrem i 2010 som AarhusWiki skriver? RhinoMind (diskussion) 30. jun 2017, 20:01 (CEST)
Nu er det jo ved at være noget tid siden, så skal vist lige lægge de små grå i blød og se om jeg kan finde ud af noget andet jeg kan hænge det op på så jeg kan være sikker, og evt. om jeg kan finde en kilde af en art, men jeg kan huske der var en masse forsinkelser på projektet, og det tog meget længere tid end oprindelig planlagt. Men jeg skal arbejde på sagen. -- Mvh. Vrenak (diskussion) 30. jun 2017, 20:04 (CEST)
Super! Jeg kan nemlig se at der tydeligvis gik noget tid fra at konceptet blev udviklet til det rent faktisk blev omsat til praksis. Én af kilderne snakker om finanskrisen som en mulig årsag, men afslører ikke meget. Det var også derfor de meget vel kunne have ventet til 50-års jubilæet i 2010. Men det er kun gætværk indtil videre. RhinoMind (diskussion) 30. jun 2017, 20:10 (CEST)



Hej igen. Jeg har arbejdet videre og tror at årstallet (og hvilken butik) snævrer sig ind:

Artiklen i Berlingske er fra 2015 og beskriver at den første Føtex Food butik var Føtex i Skæring og at den åbnede i 2009. Det virker ret solidt.

Uoverenstemmelserne jeg har listet øverst i afsnittet her kan forklares ved at artiklen i ÅS er fra sidst i december 2008 og beskriver hvad der skal til at ske, altså hvad 2009 bringer. Årstallet 2010 fra AarhusWiki er sikkert en fejl. Fejl i AarhusWiki er ikke helt sjældne og det er sjældent godt at bruge AarhusWiki som primær kilde, for det er den ikke. De kunne meget vel have tænkt på Føtex 50-års jubilæum som netop var i 2010. Og det var i 2010 at Føtex Guldsmedgade blev renoveret og lavet til Føtex Food. Det har vi anden kilde på. Jeg tror mysterierne er opklaret? RhinoMind (diskussion) 30. jun 2017, 20:26 (CEST)

Så, skulle måske lige nævne at jeg nu har brugt kilde 5 og indsat info om Føtex Skæring 2009 i artiklen. Jeg takker mig selv for det flotte arbejde. RhinoMind (diskussion) 1. jul 2017, 02:42 (CEST)
Det gør jeg på ingen måde.
  1. Din uforskammede fjernelse af anvendelse af datid for det som er sket (jf. Wikipedias regler og alm. sprogbrug).
  2. Din uforskammede fjernelse afsnitsinddeling
  3. Din fjernelse af at Føtex Food i Fredensborg er lukket igen
  4. Genindsættelse af sprogfejl og dårlig sprogbrug. Jeg har kun gidet rette grammatikken.
  5. Osv. De øvrige forbedringer, du har fjernet. Helt urimeligt at fjerne andres ændringer, som er gennemarbejde, for at erstatte det med dette jask. Orker ikke at foretage flere store forbedringer af frygt for at ryge ud i redigeringskrig. Det er åbenbart din artikel, men påstandene er som taget ud af en reklame.
--Madglad (diskussion) 1. jul 2017, 07:20 (CEST)