Diskussion:Generation Identitær

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklen linker pt. kun til den fransk artikel om det franske GI (+ et par franske regionalsprog). En række andre wikier har artikler om den "identitære bevægelse", da denne artikel reelt handler om hele den identitære bevægelse, burde den nok flyttes til "Identitære bevægelse", så den kunne linke til de øvrige artikler om fænomenet på fx engelsk, tysk, norsk og svensk.--Batmacumba (diskussion) 25. jun 2019, 13:21 (CEST)

Eftersom den danske afdeling hedder »Generation Identitær«, ville det være forkert at ændre navnet. Så må du eventuelt oprette en parallel artikel med links. Deres navn ses af deres hjemmeside: https://identitaer.dk/ Mvh --Hans Christophersen (diskussion) 27. jun 2019, 09:44 (CEST)
Jeg er ganske klar over, hvad den danske afdeling hedder. Men artiklen handler ikke om den danske organisation, der kun omtales helt kort, men om bevægelsen. Dermed er den parallel til de øvrige Wikiers artikler om den identitære bevægelse. Det fornuftige ville være at flytte denne artikel, og så evt. oprette en om dansk IG, hvis nogen på et tidspunkt er interesseret i at skrive en sådan artikel.--Batmacumba (diskussion) 27. jun 2019, 13:34 (CEST)
Jeg har nu oprettet en parallel artikel, så denne her handler om dansk GI. Man kan diskutere, om der er DK stof nok til det, men nu har vi i hvert fald en artikel, der kan linkes til de øvrige Wikiers artikel om den internationale bevægelse.--Batmacumba (diskussion) 21. maj 2020, 15:28 (CEST)[svar]

Terminologi[rediger kildetekst]

Jeg har omformuleret og fjernet dele af de indsatte udsagn af flere grunde: Dels skal tidligere indsat tekst ikke bare erstattes af modsatrettede udsagn uden begrundelse, og dels skal man være meget varsom med at stemple folk med ekstreme begreber som "nynazisme", særligt når de selv erklærer sig som modstandere af nazismen. Omvendt er det klart, at bevægelsens beskrivelse af sig selv ikke kan stå alene. Bedre (og mere alsidige) kilder er derfor som altid velkomne. Vh. SorenRK (diskussion) 15. jul 2018, 17:34 (CEST)

Bare se her: https://de.wikipedia.org/wiki/Identit%C3%A4re_Bewegung 80.71.142.166 15. jul 2018, 17:45 (CEST)
Det er et grundprincip på Wikipedia, at Wikipedia ikke kan bruges som kilde til Wikipedia. Ellers går redigeringerne jo bare i ring. Vh. SorenRK (diskussion) 15. jul 2018, 17:46 (CEST)
Det er fint, at der er kommet flere kilder på. Det er bare ikke så godt, at de ikke siger det, de skal forestille at være kilder til. Jeg har derfor omformuleret. Vh. SorenRK (diskussion) 25. jul 2018, 17:19 (CEST)

Sletning af henvisninger[rediger kildetekst]

Det går ikke at slette henvisninger til deres hjemmeside, fordi man ikke bryder sig om dem. Vi linker også til hjemmesider for Socialistisk UngdomsFront, DNSAP, Radikale Venstre, Alternativet, Jehovas Vidner og alle mulige andre, uanset om folk ikke kan lide dem. Vh. SorenRK (diskussion) 15. jul 2018, 17:52 (CEST)

Ja, men Radikale Venstre og Jehovas Vidner ikke er nynazistiske grupper. 80.71.142.166 25. jul 2018, 08:10 (CEST)
Nej, og det er Alternativet og SUF heller ikke. Pointen var, at man ikke skal slette links til organisationer, bare fordi man ikke bryder sig om dem. Jeg genindsætter derfor endnu engang de to links i artiklen og anmoder om, at de ikke slettes igen, hvis der ikke er andre begrundelser, end at du ikke bryder dig om dem. Vh. SorenRK (diskussion) 25. jul 2018, 17:16 (CEST)

Beskyttelse af artiklen[rediger kildetekst]

Jeg kan se i historikken at der har været adskillige forsøg på hærværk. Mon ikke artiklen bør semibeskyttes, så uregistrerede brugere ikke kan redigere den? - Cornvelious (diskussion) 13. okt 2018, 22:09 (CEST)

‎Aurelija Aniulyte Beattie[rediger kildetekst]

‎Aurelija Aniulyte Beattie (https://www.google.com/search?q=aurelija+aniulyte+beattie), er information om hende en seperat artikel værdig, eller er det bedre at integrere information om hende i artikel om Generation Identitær? (Skrev 2a02:aa7:4005:755f:1:1:b85f:8fe8 (diskussion • bidrag) 20. maj 2020, 17:25. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg synes stadig (se ovenfor under "Titel"), at det fornuftige er at flytte/omdøbe denne her artikel til en "Identitære bevægelse" artikel om hele den europæiske bevægelse og så lave en stub om dansk GI med kort omtale af AAB (og David Beattie). Der er ikke basis for en selvstændig artikel om AAB, hun er kun kendt for sin tilknytning til GI. Pt. har vi en artikel under det danske navn (med links til den franske organisation), der handler om hele den europæiske bevægelse.--Batmacumba (diskussion) 21. maj 2020, 09:59 (CEST)[svar]

Link til andre Wikier[rediger kildetekst]

Artiklen var linket til artiklerne om den franske GI (den oprindelige), hvilket den aldrig har handlet om - heller ikke før jeg flyttede hovedparten af stoffet til Identitære bevægelse. Jeg har derfor afkoblet den, og linket til artiklerne om fransk GI bør IKKE genoprettes.--Batmacumba (diskussion) 21. maj 2020, 15:26 (CEST)[svar]

- Den nuværende artikel, efter du har flyttet indholdet til en anden post, er ikke godt nok. Du har 4 kilder tilbage på hele artiklen og 3 af dem er direkte fra GI's egen hjemmeside. Enten skal de to sammenføres igen eller Generation Identitær artiklen slettes, lige nu er det næsten copy-paste fra GI's egen hjemmesides selvbeskrivelse.(Skrev 188.98.119.137 (diskussion • bidrag) 19. jul 2020, 12:21. Husk at signere dine indlæg.)

personnavne og titler[rediger kildetekst]

Man har blandt andet fjernet personnavnet "Aurelija Aniulyte Beattie" fra artiklen, og kommet med en begrundelse om påstand og manglende reference.

Personnavnet kunne sagtens skrives ind i artiklen igen, da referencer er nemme at finde.

Men spørgsmålet er hvilken titel der ville være korrekt at anvende på Wikipedia?

Hvilken af følgende titler?

Talsperson? (https://www.tv2lorry.dk/lorryland/ny-indvandringskritisk-ungdomsorganisation-vaekker-bekymring)

Talskvinde? (https://www.bt.dk/samfund/hoejreradikal-ungdomsgruppe-breder-sig-i-danmark-vores-kultur-overlever-kun-hvis)

Talsmand? (https://www.facebook.com/24syv/videos/rushys-roulette/1949723145056419/)

Formand? (https://da.wikipedia.org/wiki/Mosbjerg_Folkefest)

Bemærk, at links blot er eksempler, da forskellige titler anvendes i mange forskellige medier. Samt bemærk, at der kan være anvendt flere forskellige titler end ovenstående, da de blot er eksempler. (Skrev 2a02:aa7:400e:bd87:1:2:d23a:b296 (diskussion • bidrag) 25. maj 2020, 14:53. Husk at signere dine indlæg.)