Diskussion:Modeljernbaneanlæg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det ser ikke ud til, at andre wikier skelner mellem modeltog og modeljernbaneanlæg. Derfor vil jeg forslå, at vi også på dansk holder de to emner i en fælles artikel. Rmir2 (diskussion) 7. nov 2014, 18:57 (CET)

Der findes faktisk tilsvarende artikler om modeljernbaneanlæg på fem andre sprog. Men der har åbenbart været nogle problemer med softwaren i dag, for selvom jeg tilmeldte artiklen til Wikidata, efter jeg oprettede artiklen, er det først slået igennem her flere timer efter. Artiklen som sådan er en af række uddybende artikler om modeltog, jeg har oprettet i den senere tid. Artiklen modeltog behandler emnet generelt, mens artikler som denne går i dybden med forskellige delemner. --Dannebrog Spy (diskussion) 7. nov 2014, 20:54 (CET)
Du har ret. Jeg trækker mit sammenskrivningsforslag. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 8. nov 2014, 11:48 (CET)

Modelbaneanlæg på hovedbanegården[rediger kildetekst]

I gamle dage fandtes der et modelbaneanlæg i hallen på Københavns hovedbanegård. Findes det endnu? Kunne der ikke tilføjes et billede af det? Rmir2 (diskussion) 8. nov 2014, 11:52 (CET)

Der har faktisk været flere i tidens løb. I en lang årrække stod der et større anlæg i forhallen ud mod Banegårdspladsen, og som nok er det du tænker på. Det er nu udstillet på Danmarks Jernbanemuseum i Odense. I første halvdel af 1990'erne blev det afløst af et nyt mindre anlæg, der blev opsat i selve banegårdshallen i siden mod Reventlowsgade. Da det så ikke kunne mere for et par år siden, blev det taget ind til renovering og kom tilbage som et helt nybygget anlæg i juni i år. Jeg har taget billeder af dem alle, så det skulle nok være muligt at uploade nogle stykker. --Dannebrog Spy (diskussion) 8. nov 2014, 12:40 (CET)

Jeg vil gerne have lov at protestere mod Glenns flytning af artiklen fra Modeljernbaneanlæg til Design af modeljernbaneanlæg. Artiklen handler om modeljernbaneanlæg som sådan, ikke bare design af dem. Glenn angiver at have kigget på interwiki-listen, og jeg gætter på, at det er en:Model railroad layout, der snyder. Layout er vitterligt et andet ord for design, men som en engelsk-dansk-ordbog kan fortælle, så har ordet også andre betydninger på engelsk, heriblandt anlæg. Så det engelske navn betyder faktisk direkte oversat modeljernbaneanlæg.

I øvrigt finder jeg det heller ikke rimeligt, at flytningen sker allerede to dage efter, at flytteskabelonerne blev indsat. Hvis man foreslår noget, bør man normalt vente mindst en uge, så folk kan nå at reagere. Det andet er at handle bag om ryggen på folk. --Dannebrog Spy (diskussion) 9. nov 2014, 20:24 (CET)

Jeg tilslutter mig. Jeg droppede mit sammenskrivningsforslag netop, fordi jeg bøjede mig for de modargumenter, der blev fremsat imod det. Rmir2 (diskussion) 9. nov 2014, 20:44 (CET)