Diskussion:Vestlig historisk tøjmode

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mode Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Mode, et forsøg på at koordinere oprettelsen af moderelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Navngivning[rediger kildetekst]

Artiklen handler kun om tøjmode - kanske den skulle flyttes til Tøjmode? --Palnatoke 11. jan 2006 kl. 10:46 (CET)

Ja, enig. --Maitch 24. jan 2006 kl. 20:29 (CET)

==QA== Der er ikke noget som hedder Tøjmode, det er en fejl. Haabet 27. jan 2006 kl. 19:24 (CET)

Du vrøvler. Igen. --Palnatoke 27. jan 2006 kl. 19:55 (CET)

Flytning til bage til Mode[rediger kildetekst]

Det er forkert at adskille moden fra de trend og mode strøninger som ellers gennem strømmer samfundet. da der er et nært samspil. alle lesikaer omtaler da også tøjet sammen med alt den øvrige mode.

Man kan da undvære samspillet imellem klunketiden klunker på møblerne og kvindernes tornyre og tilsvarende imellem 1020nes enkle dragt og funkis Haabet 1. feb 2006 kl. 14:09 (CET)

Jeg har opdaget at Lademanns lesikon har Klædedragtens historie. 1. feb 2006 kl. 20:28 (CET)

Jeg mener helt klart, at tøjmode er en mindre delmængde af begrebet mode - hvad med at bruge "Mode (tøj)/(beklædning)? --Lcl 7. maj 2006 kl. 22:26 (CEST)

Tøj-mode er nok et søgeord som vil blive brugt, selvom det langt fra er korrekt. Beklædningshistorie burde det hedde. Mode er et meget moderne udtryk, som ikke kan bruges om stenalder mennesker, de kunne ikke vælge mellem mange forskellige dragter og derfor kan man ikke tale om en mode, da det ville indbære at der skulle være ting som rollemodeller/trendsættere, som kunne være ikon for en bestemt mode-retning. Jeg stemmer for at bruge udtrykket historie istedet for mode, alt andet ville være en anakronisme. --mekoma 30. okt 2006 kl. 13:13 (CET)

Forhistorisk mode[rediger kildetekst]

Jeg ser nu der har været en diskussion om, hvad de forskellige stenaldre bør hedde. Indtil videre stemmer jeg for, at den betegnelse folk kender bedst, jægerstenalder bliver brugt. Og…... sku' man være helt præcis, tyder meget på, at det største bidrag til føden ikke har været jagt, men indsamling--pmh 9. maj 2006 kl. 21:40 (CEST)

Hvorfor hedder den "Vestlig historisk tøjmode" og ikke "Den vestlige tøjmodes historie?" Eller bare "Vestlig tøjmode". Eller bare "Tøjmode" med en ambition om at indrage andre kulturers tøjmoder? Jeg ville faktisk foretrække det sidste. --Sangild (diskussion) 3. mar 2014, 19:38 (CET)

Ensidig kvindelig mode[rediger kildetekst]

Artiklen mangler i høj grad et syn på herremoden. Jeg har udvidet afsnittet om middelaldermoden til at omfatte både mænd og kvinder. Det burde være muligt at udvide fra en:wiki. Toxophilus (diskussion) 3. sep 2015, 22:32 (CEST)