Tamriel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilretning af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Tamriel er et fiktivt kontinent på planeten Nirn i spilserien The Elder Scrolls. Tamriel er inddelt i ni provinser:

Cyrodiil[redigér | rediger kildetekst]

Denne provins ligger i midten af Tamriel, og er hjemsted for den menneskelige "Imperial" race. Cyrodiil er også hovedsædet for Emperiet, og er også kendt som "moderlandet". Alle de større byer i provinsen er hovedby i et grevskab og styres af en Greve/grevinde som er medlem af "The Elder Council". Undtagen "The Imperial City" som styres af kejseren, som er defacto greve over "The Imperial City" The Elder Scrolls IV: Oblivion foregår i denne provins.


The Imperial City[redigér | rediger kildetekst]

"The Imperial City" er hovedstad i Tamriel og i Cyrodiil. Byen er inddelt i forskellige bydele. Blandt andre Markedet og Tempeldistriktet. Her findes også "The Arena" som lagde navn til det første spil i serien. The Arena minder om Collosuem i Rom. Byen huser også "The Arcane University", hovedsædet for ""The Mages' Guild". Tamriels kejser bor også i byen. Byen er ikke hovedby i et grevskab på samme måde som de andre større byer i Cyrodiil. Kejseren fungerer som greve over byen.

Anvil[redigér | rediger kildetekst]

Anvil er hovedby i Anvil grevskab. Det er en havneby i den sydøstlige del af Cyrodiil. I byen findes Dibellas kirke, hvor man kan søge velsignelse fra "The Nine Divines". Grevinde Milona Umbranox bor på Anvil Slot.

Bravil[redigér | rediger kildetekst]

Bravil er hovedby i Bravil grevskab. Byens arkitektur giver et indtryk af at byen er fattig. Byen er placeret på en halvø som stikker ud i nibenbugten i den sydlige del af Cyrodiil. Greve Regulus Terentius bor på Bravil Slot, som er den eneste velholdte bygning i byen. Maras kirke ligger i Bravil.

Bruma[redigér | rediger kildetekst]

Bruma er hovedby i Bruma grevskab og ligger i den nordlige del af Cyrodiil tæt på grænsen til Skyrim, Nordernes hjemland, og derfor er de fleste mennesker der bor i Bruma også Norder. Bruma er den sidste Bastion mod de onde Daedra, som kommer gennem de kæmpe Oblivion Gates, direkte fra dimensionen Oblivion fra spillet af samme navn.


Cheydinhal[redigér | rediger kildetekst]

Cheydinhal er en større by vestlig for The Imperial City.

Cloud Ruler Temple[redigér | rediger kildetekst]

Cloud Ruler Temple er en fæstning, der blev bygget under kejseren Tiber Septim's styre, og står stadig fast som en klippeblok i Oblivon. Det er hjemstedet eller "basen" for The Blades, som er et hemmeligt elite-korps i The elder scrolls spil serien. Cloud Ruler temple er ikke kun base for Kejserens elite bodygaurds men også et tilbagetræknings-fort hvis der skulle udbryde krig og den daværende kejser skulle beskyttes. Fortet er vel placeret på en bakke, så skulle de blive angrebet er det eneste punkt deres fjender kan komme ind ad, hovedporten. stedet er også kendt for at få mænd kan holde vægt mod en hel hær.

Cloud Ruler Temple er placeret i den nordlige del af Cyrodiil, lidt nordvest for Bruma, oppe på en høj bakke. Cloud Ruler Temple består af et sort-smeds rum i kælderen, et bibliotek, et fælles-rum, et soveværelse (både et for The Blades og deres leder, og så selvfølgelig kejseren), en træningsring i gården, og så også en mur og en kæmpe port, og til sidst en lille stald for heste.

Morrowind[redigér | rediger kildetekst]

Morrowind er en provins i det nordøstlige Tamriel og er hjemsted for elveracen "Dark Elves". Morrowind består af et kontinentalt fastland og en mindre ø kaldet: "Vvardenfell" som ligger på den anden side af "The Sea Of Ghosts" Selve fastlandet "Morrowind" er aldrig set i spillet, men "Vvardenfell" er med i The Elder Scrolls III: Morrowind

Skyrim[redigér | rediger kildetekst]

Skyrim er den nordligste provins i Tamriel og er hjemsted for menneskeracen "Nord" Spillet The Elder Scrolls V: Skyrim foregår i Skyrim provinsen.

High Rock[redigér | rediger kildetekst]

High Rock er hjemsted til menneske/elveracen "Brenton". Denne provins er delt op i flere forskellige bystater. Den sydlige region af "High Rock" er med i spillet The Elder Scrolls II: Daggerfall

Hammerfell[redigér | rediger kildetekst]

Denne provins ligger i den vestlige del af Tamriel og er hjemsted for menneskeracen "Redguard" Provinsen er kendt for dens ørken, nemlig "The Alik'r Desert". Hammerfell i sig selv er ikke med i nogen af spillene, men den nordlige region er med i spillet The Elder Scrolls II: Daggerfall

Summerset Isle[redigér | rediger kildetekst]

Denne provins er lokaliseret uden for fastlandet. Øen befinder sig i det "Eltheriske Ocean", og er hjemsted for elveracen "Altmer (også kaldet Høj Elvere)"

Valenwood[redigér | rediger kildetekst]

Denne provins er kendt for at være dækket af træer. Provinsen er hjemsted for elveracen "Bosmer (også kaldet "Træ Elvere)"

Elsweyr[redigér | rediger kildetekst]

Denne provins er kendt for sit subtropiske klima. Denne provins er hjemsted til beastracen "Khajiit"

Black Marsh[redigér | rediger kildetekst]

Denne provins er kendt for at være en stor sump. Provinsen er hjemsted for beastracen "Argonian"

FiktionSpire
Denne artikel om en historie eller noget fiktivt er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.