Taylor Lautner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Taylor Lautner
Taylor Lautner at the 2009 San Diego Comic Con.jpg
Taylor Lautner til San Diego Comic-Con i juli 2009.
Fulde navn Taylor Daniel Lautner
Født 11. februar 1992 (23 år)
Grand Rapids, Michigan, USA
Nationalitet USA Amerikaner
Aktive år 2001–i dag
Beskæftigelse Skuespiller, dubber, martial arts-kunstner
Kendte roller Jacob Black i Twilight-filmene

Taylor Daniel Lautner (født den 11. februar 1992) er en amerikansk skuespiller og martial arts-kunstner, der er bedst kendt for sin rolle som Jacob Black i Twilight-filmene.

Tidlige liv og karriere[redigér | redigér wikikode]

Taylor blev født i Grand Rapids, Michigan, som søn af Deborah Daniel Lautner. Han har en lillesøster, som hedder Makena. Lautner begyndte at studere karate i en alder af seks, og blev uddannet på Fabiano's Karate School i Holland, Michigan. I de følgende år begyndte han at vinde turneringer. Han blev hurtigt inviteret med verdens karatemester Mike Chat. Han har vundet i alt tre guldmedajler. Lautner begyndte sin karriere efter hans kampsportsinstruktør overtalte ham til at gå til audition for en rolle i en Burger King reklame i Los Angeles.

Lautner var en junior på Valencia High School for 2008-09 skoleår, men er for nylig testet ud af high school og tager kollegium klasser i stedet for at gå i skole. I sin fritid nyder Taylor at spille fodbold og baseball, og han er en fan af Texas Longhorns og Michigan Wolverines.

Han er en del af Hart Baseball Program i Los Angeles-området, hvor han spiller midterste felt og anden base. Han deltager også i LA Hip Kids, en hip-hop dansegruppe, og Hot Shots, en udøvende jazz dansegruppe.

Lautner medvirkede som Jacob Black i 2008-filmen Twilight og efterfølgeren The Twilight Saga: New Moon, der havde premiere i Danmark den 20. november 2009. Taylor Lautner er også kendt fra familiefilmen The Adventures of Sharkboy and Lavagirl i 3-D fra 2005 og Cheaper by the Dozen 2 med Steve Martin. i The Twilight Saga: New Moon (2009) og Valentine's Day (2010).

Udvalgt filmografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]