Taylor Lautner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Taylor Lautner
Taylor Lautner at the 2009 San Diego Comic Con.jpg
Taylor Lautner til San Diego Comic-Con i juli 2009.
Personlig information
Fulde navn Taylor Daniel Lautner
Født 11. februar 1992 (30 år)
Grand Rapids, Michigan, USA
Nationalitet USA Amerikaner
Beskæftigelse Skuespiller, dubber, martial arts-kunstner
Aktive år 2001–i dag
Roller Jacob Black i Twilight-filmene

Taylor Daniel Lautner (født den 11. februar 1992) er en amerikansk skuespiller og martial arts-kunstner, der er bedst kendt for sin rolle som Jacob Black i Twilight-filmene.

Tidlige liv og karriere[redigér | rediger kildetekst]

Taylor Lautner blev født i Grand Rapids, Michigan.

Han er søn af Deborah Daniel Lautner, har en lillesøster som hedder Makena.

Lautner begyndte at studere karate i en alder af seks, og blev uddannet på Fabiano's Karate School Holland Michigan I de følgende år begyndte han at vinde turneringer. Han blev hurtigt inviteret med af verdens karate-mester Mike Chat.

Han har i alt vundet tre guldmedajler. Lautner begyndte sin karriere som skuespiller efter hans kampsports-instruktør overtalte ham til at gå til audition for en rolle i en Burger King reklame i Los Angeles.

Lautner var en junior på Valencia High School for 2008-09 skoleår, men han droppede ud af high school og tager kollegium klasser i stedet for at gå i skole. I sin fritid nyder Taylor Lautner at spille fodbold og baseball, og han er en fan af Texas Longhorns og Michigan Wolverines.

Han er en del af Hart Baseball Program i Los Angeles-området, hvor han spiller midterste felt og anden base. Han deltager også i LA Hip Kids, en hip-hop dansegruppe, og Hot Shots, en udøvende jazz dansegruppe.

Lautner medvirkede som Jacob Black i 2008-filmen Twilight og efterfølgeren The Twilight Saga: New Moon, der havde premiere i Danmark den 20. november 2009. Taylor Lautner er også kendt fra familiefilmen The Adventures of Sharkboy and Lavagirl i 3-D fra 2005 og Cheaper by the Dozen 2 med Steve Martin. i The Twilight Saga: New Moon (2009) og Valentine's Day (2010).

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]