Tennessee walking horse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En Tennessee Walking Horse med rytter

Tennessee walking horse (ofte forkortet TWH) er en hesterace, der er kendt for sine tre specielle gangarter: flatwalk, running walk og rocking-chair canter – alle med samme unikke, bløde bevægelser. Udover disse tre gangarter, undfører racen også en række andre gangarter som fx: pas, tølt, foxtrot og stepping pace - ingen af disse er dog velsete i showringen. Disse gangarter er medfødte, og selv fra føllene lærer at gå, udføres de. I flat- og running walk nikker hesten med hovedet i takt til bevægelsen, og ryg og bagpart er stille.

Racen er fra USA og findes i alle farver og aftegn, med undtagelse af pearl, muchroom og appaloosa. Hesten bliver hovedsaligt mellem 148-160 cm i stg., men kan varierer fra 145-175 cm. Racen har et roligt og godmodigt temperament, og egner sig til både ride-, køre eller showhest.

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
DyrSpire
Denne artikel om dyr er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.