The Ark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
The Ark
Thearkatrockafolkmalmo.jpg
Information
Oprindelse Rottne, Växjö, Sweden
Genre Glam rock
Pop rock
Aktive år 1991–2011
Pladeselskab Virgin
Tidligere medlemmer Ola Salo
Sylvester Schlegel
Martin Axén
Jepson
"Leari" - Lars Ljungberg
Jens Andersson
Eksterne henvisninger
thearkworld.com

The Ark er et svensk glam rock-band der blev dannet i august 1991 af Ola Salo, Jepson og Leari og de boede alle i industribyen Rottne ca. 20 kilometer nord for Växjö i Sverige.

I 1996 fik The Ark en pladekontrakt og udgav Ep’en Racing With The Rabbits. Succesen udeblev, og i 1998 blev bandet signet på et nyt selskab og flyttede til en ny by, Malmö. The Ark fik et job som opvarmning for bandet Kent, og samtidig lå deres single Let Your Body Decide på den svenske Top 10. Det var dog næste single, der for alvor gav The Ark det længe ventede gennembrud. Nummeret var It Takes A Fool To Remain Sane fra 2000, som bl.a. indbragte The Ark 2 svenske grammy’s (Årets Sang, Årets Artist) og den prestigefyldte pris som Bedste Nordiske Artist ved MTV Europe Music Awards samme år.

Siden kom albummet We Are The Ark (2000) efterfulgt af turnéer i Skandinavien og Europa, og to år senere kom In Lust We Trust (2002).

Albummet State Of The Ark udkom i 2004 og er indspillet i Tambourine Studios i Malmö og er produceret af bl.a. Per Sunding (Swan Lee).

The Ark spillede deres sidste koncert i Gröna Lund i Stockholm d. 16. september 2011 forand omkring 15.000 publikummer.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]