The Mothers of Invention

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
The Mothers of Invention
Information
Genre Jazz fusion, experimental rock, blues rock med flere Rediger på Wikidata
Pladeselskab Verve Records Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
The Mothers of Inventions hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

The Mothers of Invention (tdligere The Mothers) var Frank Zappas backing-band, der ved udgivelsen af den første LP "Freak Out!" i 1965 bestod af Frank Zappa (guitar, vokal), Roy Estrada (bas), Ray Collins (vokal), Elliot Ingber (guitar) og Jimmy Carl Black (trommer).

Frank Zappa blev i 1964 medlem af et lokalt R&B-band ved navn The Soul Giants. Kort efter overtog han lederskabet med bandet, og bandet blev omdøbt til "The Mothers". The Mothers fik sin første pladekontrakt med Verve, og pladeselskabet frygtede at bandnavnet kunne opfattes som en sjofelhed og forlangte navnet ændret.

Debutalbummet "Freak Out!" (1966) indeholdt en blanding af Rhythm 'n' Blues og en eksperimenterende lydkollage. Albummet var kun den anden dobbelt-LP med rockmusik, og albummet etablerede Frank Zappa som en stor, ny sanger indenfor rockmusikken.

Albummet blev fulgt af Absolutely Free (1967), hvor flere af teksterne omhandlede hykleriet og konformismen i det amerikanske samfund. Efterfølgeren, We're Only In It For The Money (1968), betragtes som en skånselsløs satire over hippie- og flower-power-kulturen. Forsiden på albummet var en parodi på The Beatles' Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MusikgruppeSpire
Denne artikel om en amerikansk musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.