The Office

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se The Office (USA).

The Office er titlen på henholdsvis en britisk og en amerikansk komedieserie skabt af Stephen Merchant og Ricky Gervais.

Den originale britiske version havde premiere 9. juli 2001BBC, hvorefter den kørte i to sæsoner og afsluttedes af to juleafsnit. På grund af seriens ret betragtelige succes købte NBC rettighederne til en amerikansk version, der premierede 24. marts 2005. Desuden er der lavet en fransk, en tysk og en fransk-canadisk version af serien.

Alle udgaver af serien har det til fælles, at de foregår på et kontor, ledet af en uduelig chef med høje tanker om sin egen formåen. I den britiske version spillede Ricky Gervais selv hovedrollen som chefen David Brent, mens hans medforfatter og medinstruktør Stephen Merchant kun optrådte i et enkelt afsnit. Andre vigtige personer i den britiske udgave var Tim Canterbury (spillet af Martin Freeman), Dawn Tinsley (Lucy Davis) og Gareth Keenan (Mackenzie Crook).

I Danmark er komedieserien Mr. Poxycat & Co. inspireret af den britiske version af The Office. Specielt Ricky Gervais' opførsel som chefen David Brent.

De forskellige versioner[redigér | redigér wikikode]

Fjernsyn Stub
Denne artikel om et tv-program er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.