Thomas Bense

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Thomas Bense
Partner Cecilie Fisker Nielsen
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Tv-vært Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Thomas Benses hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Thomas Bense er en dansk tv-vært, podcast-vært, beatboxer, tv-producer og iværksætter. Hans gennembrud på TV, var som vært på TV2's ungdomsprogram PULS. I de senere år har været knyttet til TV2's Go' morgen Danmark som spilekspert. Ud over at være foran kameraet, så står Thomas Bense bag produktionsselskabet Snurbart, og Pixel.tv, der var Danmarks første online TV-station.

Han er oprindeligt fra Svendborg, hvor han voksede op sammen med tre brødre. Det var også i Svendborg Thomas Bense gik i folkeskole og senere på handelsskolen. Efter sin læretid i en købmandsbutik i Svendborg, endte Thomas Bense som studievært og tilrettelægger hos TV Svendborg.

Det var hos TV Svendborg, at Thomas Bense begyndte at beatboxe. Under et højskoleophold besluttede han at forfølge drømmen om at optræde med beatboxing. Under en optræden fik Jan Lundme (nuværende underholdningschef hos DR) øje på Thomas Bense, og inviterede ham til at deltage i et børneprogram. Det blev springbrættet til værtsrollen på TV2's ungdomsprogram PULS.

Efter tiden på PULS var Thomas Bense forbi DK4 hvor han producerede GameZone TV og det blev starten til en karriere indenfor gamingjournalistik, der har ført til produktion af Zulu Gamebusters og opstart af internet TV-stationen Pixel.tv i 2007. Samme år blev Thomas Bense tilknyttet Go' Morgen Danmark som spilekspert.

I dag er Thomas Bense fortsat drivkraften bag Pixel.tv, og producerer samtidig en række TV-programmer for bl.a. PlutoTV. Herunder programmet "På tur med Thomas Bense", der i efteråret 2024 sendes i sin 5. sæson.

Udover arbejdet med Pixel.tv er Thomas Bense en ivrig iværksætter og foredragsholder. Han er medejer af kapitalselskabet GRODT Capital ApS, der har fokus på film og tv produktion, influencer marketing, events, tekstforfatning, podcast samt branding.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]