Thomas Brønd

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Thomas Brønd (født 26. juli 1973) er en dansk håndboldtræner.

Thomas Brønd er mest kendt som håndbold træner fra Viborg Hk, Gladsaxe Håndbold, Roskilde Håndbold samt TMS Ringsted. Han har ligeledes stået i spidsen for USA dame landshold i håndbold (WNT) og Great Britain (GB National Team) damelandshold.

Hans baggrund er som spiller selv hvor han har spillet i ØBG i Silkeborg, Ikast FS, FIF og sluttede sin karriere i Voel KFUM.

Som træner begyndte det lige efter karrierestop med et U18 dame hold i Voel Kfum, her efter blev han rekrutteret til storklubben Viborg HK, hvor han først var assistenttræner for Martin Albertsen på U18 Damer og siden hen som cheftræner for U16(Vandt DM) og U18 damer træner (Vandt Bronze)samt Herre U18.


Han var sammen med Martin Albertsen og Ulrik Wilbek, med til at starte Viborg HK College op og endte med at bliver sportschef for dame delen på College, samt sportslig ansvarlig for dame ungdom i Viborg HK. Efter 6 år flyttede han til Gladsaxe for at træne 1 division damer, efter fulgt af 7 år i Roskilde, hvor han trænede alt fra Liga damer sammen med Kim Rasmussen, 1 divisions damer og på et tidspunkt U12 piger og senere U18 herre.

I 2018 flyttede han til TMS Ringsted for at træne U14 piger, men blev hurtigt bedt om at overtage deres 1 divisions damer. I perioden 2005-2009 var han træner for USA's damelandshold, hvor de bl.a. deltog i Pan am Games, og kvalifikation til VM og OL I 2013 efter OL i London blev han bedt om at overtage GB National team Efter Jesper Holmris, for at forsøge at få håndbolden til at blomstre I Storbritannien