Tony Oxley

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tony Oxley
Oxley Tony moersfestival 120508.jpg
Information
Født 15. juni 1938 Rediger på Wikidata
Sheffield Rediger på Wikidata
Statsborger Storbritannien Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Genre Jazz Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Kunstmaler, jazzmusiker, trommeslager Rediger på Wikidata
Pladeselskab Tzadik Records Rediger på Wikidata
Instrumenter
Trommesæt Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Tony Oxley (født 15. juni 1938 i Sheffield, England) er en engelsk avantgarde jazztrommeslager. Tony Oxley var en pioner indenfor den britiske free jazz, hvor i trioen Joseph Holbrooke spillede med guitaristen Derek Bailey og bassisten Gavin Bryars. Trioen startede med at spille konventionel jazz, men fra omkring 1965 begyndte trioen af spille en for datiden unik stil med fri improvisation. Oxley flyttede i 1966 til London, hvor han blev fast akkompagnatør på den berømte jazzklub Ronnie Scotts. Her akkompagnerede han gæstende amerikanske musikere som Bill Evans, Sonny Rollins, Stan Getz, Lee Konitz og Joe Henderson.

Oxley medvirkede på John Mclaughlins plade Extrapolation fra 1969, og har endvidere spillet med Gordon Beck. Han udgav sin første plade i eget navn i 1969 (The Baptised Traveler).

Oxley spiller en i en meget fri stil, og med sin egen særprægede teknik med et polyrytmisk præg. Han spiller på et specielt opbygget trommesæt, som han selv har designet.

Tony Oxley etablerede med musikeren Evan Parker Incus Records i 1971, der hurtigt blev et af de førende uafhænige pladeselskaber indenfor free jazz musikken.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

TrommeslagerSpire
Denne biografi om en trommeslager eller en percussionist er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi