Tradition

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Det er en dansk tradition at spise fastelavnsboller i tiden omkring fastelavn

Tradition[1][2] (lat. tradere overgive) er en procedure, som gentages igen og igen, fra generation til generation, år efter år.

I forbindelse med begrebet tradition er det væsentligt at kende traditionens oprindelse, således at der kan tages udgangspunkt i tid og sted. Ændringer af traditionen vil efterfølgende kunne registreres historisk. For eksempel er det nu sædvane i Danmark og mange andre lande at anskaffe et juletræ i løbet af december måned og evt. danse om det, ved fejring af julen, men sådan har det ikke altid forholdt sig. Der er således tale om en ændring eller modernisering af traditionen.

Et andet eksempel er overlevering af skrifter, skikke og ord inden for religiøse sammenhænge. Hvornår er der tale om en tradition, der er nedarvet fra menneskealder til menneskealder? De religiøse skrifter er mangfoldige og har undergået mange modifikationer gennem tiden, ikke mindst i forbindelse med oversættelsesarbejdet. Et vanskeligt område er at definere hvornår traditionen er opstået og hvornår traditionen er blevet ændret eller moderniseret.

Traditionalisme er hævdelse af specielt religiøs tradition over for rationel kritik, der ikke respekterer traditionens irrationelle virkelighed og accept af traditionen.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kilde[redigér | rediger kildetekst]

  • Salmonsen

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]