Treenighedskirken (Esbjerg)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Treenighedskirken
Treenighedskirken
Generelt
Opført 1959-61
Geografi
Adresse Grådybet 23, 6700 Esbjerg
Sogn Treenigheds Sogn
Pastorat Treenigheds Pastorat
Provsti Skads Provsti
Stift Ribe Stift
Kommune Esbjerg Kommune
Eksterne henvisninger
www.treenighedskirken.dk
Oversigtskort
For alternative betydninger, se Treenighedskirken. (Se også artikler, som begynder med Treenighedskirken)

Treenighedskirken ligger i Treenigheds Sogn, Skast Herred i Ribe Stift. Sognet blev udskilt fra Zions Sogn den 12. november 1961.

Kirken er tegnet af arkitekterne Erik Flagstad Rasmussen og Knud Thomsen i Esbjerg efter en lokal arkitektkonkurrence, og er som såden den eneste moderne kirke i Esbjerg, der er tegnet af byens egne arkitekter. Den er opført i gule teglsten, med en kvadratisk kirkesal med et ottedelt spir som tag, hvori der er placeret fire store glasmosaikker, symboliserende Jul, Påske, Pinse og ”livets vand”, efter forlæg af Jens Urup Jensen.

Alterkors og døbefont er af egetræ, medens prædikestolen er i beton.

Orkanen i 1999[redigér | rediger kildetekst]

Da orkanen "Adam" ramte Esbjerg den 3. december 1999, tog den også hårdt fat om Treenighedskirken. Sydfacaden blæste ind og meget gik itu.

Efter stormen skulle tages også udskiftes, men man mentem at det var synd kun at smide det gamle tag ud, så en kunstner lavede dét kors, der i dag står udenfor Treenighedskirken, af gamle tagrester.

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Møller, Ella, Ebbe Nyborg og Niels Jørgen Poulsen (red): Danmarks kirker: Ribe Amt bd. 11-12. Kirkerne i Varde og Esbjerg. s. 1010.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]