Trine Sick

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ambox scales.svgDenne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Trine Sick
Født 13. juli 1953 (68 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Journalist Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Trine Sick (født 13. juli 1953) er en dansk journalist.

Hun voksede op i den lille by Gram i Sønderjylland, og hendes far arbejdede som apoteker, Hun blev cand.ling.merc. i 1982 med fransk som hovedfag og engelsk som bifag. Da hun var 32 år startede hun på Danmarks Journalisthøjskole og blev færdiguddannet som journalist i 1989.

Hun var i en kortere periode omkring 1982 ansat i den administrative afdeling på dagbladet Politiken og på TV 2. Siden 1990 har hun været tilknyttet DR, hvor hun bl.a. var studievært på TV-Avisen og med til at starte programmet om udenrigsnyheder Horisont. Trine Sick har også i en periode været vært på nyhedsmagasinet Søndagsmagasinet hvor hun afløste Steffen Kretz.

I juni 2006 erklærede Trine Sick at hun stoppede som studievært på TV-Avisen, for at begynde i afdelingen DR-Event i Danmarks Radio, hvor hun skulle udvikle en serie programmer, som DR's ledelse kaldte et prestige projekt. Hun skulle i programmerne interviewe personligheder i udlandet. Projektet var dog ikke mere vigtig, at DR's ledelse i august 2006 alligevel fortrød projektet, og tilbød Trine Sick pladsen som studievært på udsendelsen Søndagsmagasinet, indtil programmet skulle lukke sidst i 2006. Tilbuddet blev dog igen kort, da DR valgte at headhunte Trine Sicks tidligere kollega og nuværende vært på TV2 Cecilie Beck. Hun blev nu indsat som vært på Søndagsmagasinet i stedet for Trine Sick.

Dette skulle et par måneder senere i september 2006 vise sig at være endnu en drejning i Trine Sicks omskiftelige ansættelsesforhold i DR. Cecilie Beck fortrød sit valg om at vende tilbage til DR og programmet Søndag. På grund af uoverenstemmelser med ledelsen i DR's aktualitets afdeling om hendes ansættelsforhold, valgte hun at blive på TV2. Trine Sick kunne nok engang modtage DR's ønske om at hun ville blive på posten som vært for programmet i dets sidste levetid. I feb. 2007 valgte Trine Sick at sige sit job op på TV-Avisen, uden at have ført DR's interviewprojekt ud i livet. Hun fortsatte som selvstændig kommunikationsrådgiver og foredragsholder.

I 1996 adopterede Trine Sick og hendes mand de to tvillingepiger, Maria og Andrea, fra Guatemala.[1]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ 60 år og gammel aldrig i livet Fødselsdagsportræt 13.07.13 kristeligt-dagblad.dk
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.