Journalisthøjskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg "DJH" omdirigeres hertil. For den tekniske skole med samme forkortelse, se Den jydske Haandværkerskole.
Journalisthøjskolen
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Journalisthøjskolen i Århus.jpg
Journalisthøjskolen i november 2008.
Generelle informationer
Type Uddannelses- og forskningsinstitution
Sted Aarhus, Danmark
Grundlagt 1946; 72 år siden (1946)
Tidligere navn Danmarks Journalisthøjskole
Rektor Jens Otto Kjær Hansen
Eksterne henvisninger
www.dmjx.dk
CVR-nummer 31111048Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Journalisthøjskolen (før 2008 Danmarks Journalisthøjskole) er Danmarks største uddannelses- og forskningsinstitution på det journalistiske område. Skolen ligger på Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus og uddanner journalister og fotojournalister på en 4-årig bacheloruddannelse, hvoraf 1½ år foregår i praktik.

Afdelingen for fagjournalistik udbyder desuden en række uddannelser:

- Fagjournalistuddannelsen på heltid eller deltid (for personer, som har gennemført en videregående uddannelse, og som har mindst to års erhvervserfaring)

- Tillægsuddannelsen (for universitetsstuderende på kandidatniveau)

- Suppleringsuddannelsen i journalistisk formidling (for bachelorstuderende på humaniora)

- I samarbejde med Aarhus Universitet udbydes fra 2007 desuden kandidatuddannelsen cand.public. som henvender sig både til universitets- og journalistbachelorer.

Journalistuddannelsen i Aarhus startede i 1946 som et kursus på Aarhus Universitet og var i mere end et halvt århundrede det eneste sted i landet, der uddannede journalister. Navnet Danmarks Journalisthøjskole har været brugt siden 1962, mens loven om journalisthøjskolen først blev vedtaget i 1970. Den nuværende journalisthøjskole på Olof Palmes Allé blev indviet i 1973.

I januar 2008 fusionerede Danmarks Journalisthøjskole med Mediehøjskolen (tidl. Den Grafiske Højskole). Fællesnavnet er nu Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og afdelingen skiftede navn til Journalisthøjskolen.

Rektorer på Journalisthøjskolen:

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]