Trustpilot

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Trustpilot
URL-adresse http://www.trustpilot.dk/
Sidens type Forbrugerguide
Registrering Delvist påkrævet
Ejer(e) Trustpilot A/S
Lanceret 2007
Indtægter Ja
Sidens status Online

Trustpilot er et website, hvor forbrugerne kan anmelde en virksomhed eller et brand. Der er ofte tale om anmeldelser af webbutikker. Trustpilot fungerer især som en advarsel mod webshops, der ikke leverer til tiden, ligesom kundeservice også bliver anmeldt.

Brugerne anmelder virksomhederne på Trustpilot ved at give mellem en og fem stjerner. Derudover har brugerne mulighed for at beskrive deres oplevelser med virksomheden med deres egne ord. Virksomhederne har selv mulighed for at svare på anmeldelserne, ligesom virksomhederne adviseres, hver gang en kunde anmelder dem. De virksomheder, der ønsker det, har ligeledes mulighed for at tilføje en kort vejledning i, hvordan deres support og kundekommunikation fungerer for at undgå misforståelser. En del større danske webbutikker og foretagender har valgt at benytte denne

Trustpilot fungerer således som en brugeropdateret Forbrugerguide. Alle forbrugere kan anmelde virksomheder, men man skal oprettes og aktivere på den email, man modtager fra Trustpilot. Medlemmer, der har udfyldt deres profil, får tildelt "troværdighedspoint", og tilsvarende får man flere point for flere anmeldelser.

Trustpilot arbejder også på andre markeder, bl.a. Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Holland, Norge, Sverige, Spanien, USA.

Trustpilot blev stiftet i Århus i 2007, men har i dag hovedkvarter i København. Virksomheden beskæftiger ca. 80 medarbejdere, hvoraf 60% har en anden nationalitet end dansk. Trustpilot rejste i oktober 2011 25 mio. kr i venturekapital fra Northzone og SEED Capital med henblik på at udbrede tjenesten på andre europæiske markeder og gøre tjenesten mere troværdig [1].

Trustpilot har i de senere år været genstand for kritik. Mange mindre virksomheder hævder, at trustpilot kræver en ekstra betaling fra dem for at skjule eventuelt dårlige anmeldelser. Ligeledes hævder de, at virksomheder, der betaler mere til Trustpilot, får bedre anmeldelser, fordi Trustpilot ligefrem opfordrer kunderne til at være positive.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]