Uddannelsesvejledning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Uddannelsesvejledning er et tilbud alle danske kommuner stiller til unge i et forsøg på at få flere til at opnå en uddannelse, der kan give et job. Unge i alle kommuner i 7. til 10. klasse har tilknyttet en uddannelsesvejleder, der hjælper med viden om uddannelses- og jobmuligheder især i forbindelse med ungdomsuddannelser.[1] Er man under 25 år, ikke under uddannelse og uden tilknytning til arbejdsmarkedet har Den kommunale ungeindsats pligt til at tilbyde vejledning, medmindre den unge i forvejen tilbydes vejledning på et jobcenter eller lignende. Er man under 18 har den unge desuden pligt til at være i uddannelse, beskæftigelse eller anden aktivitet, hvilket Den kommunale ungeindsats også et forpligtet på at hjælpe med at opfylde.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Vejledning i din kommune". ug.dk. UddannelsesGuiden. Hentet 25. marts 2023.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: url-status (link)
  2. ^ "Vejledning af unge uden for skolen". uvm.dk. Undervisningsministeriet. 29. juli 2022. Hentet 25. marts 2023.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: url-status (link)