Spring til indhold

Universität Salzburg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Universität Salzburg
Generelle informationer
StedSalzburg Rediger på Wikidata
Grundlagt1962, 1622 Rediger på Wikidata
Studerende17.969 (2017)[1]
Eksterne henvisninger
Officiel hjemmeside

Universität Salzburg (formelt Paris-Lodron-Universität Salzburg, forkortet PLUS) er et østrigsk universitet, der er beliggende i Salzburg. Det blev grundlagt i 1622 som et benediktinsk universitet og eksisterede som sådan frem til 1810. I 1962 blev universitetet genetableret med staten som ejer.

De første Habsburg-universiteter var universitetet i Wien og Albert Ludwig-universitetet i Freiburg. Universitetet i Salzburg har ikke de "klassiske" fakulteter for medicin og filosofi, men har siden 2022 været opdelt i seks fakulteter: katolsk teologi, jura og økonomi, kulturstudier, samfundsvidenskaber, natur- og biovidenskaber og digitale og analytiske videnskaber. .

De i alt 25 bygninger er spredt ud over byen og er hovedsageligt placeret i den gamle bydel. Ud over den centrale administration og dele af Det Juridiske og Økonomiske Fakultet i Chaptergasse, det katolske teologiske fakultet og universitetsbiblioteket i de gamle universitetsbygninger, er der også afdelinger af Det Juridiske, Økonomiske og Humanistiske Fakultet i Salzburger Residenz, mens samfundsvidenskaberne har til huse i Rudolskai. . Derudover ligger fakultetet for kulturstudier med over 5.500 studerende i bydelen Nonntal, mens hovedbygningen for fakultetet for natur- og biovidenskab ligger i Freisaal, hvor også botanisk have og apotekerhaven er beliggende.

Med over 17.500 studerende og 2.900 ansatte er universitetet den største uddannelsesinstitution i byen og delstaten Salzburg. Andelen af kvindelige studerende er omkring 60%, mens andelen af udlændinge er ca. 35%. Heraf stammer størstedelen fra Tyskland grundet nærheden til grænsen.[2]

Galleri[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ suasprod.noc-science.at (fra Wikidata).
  2. ^ "Studierendenstatistik der Paris-Lodron Universität Salzburg". Universität Salzburg. Hentet 2012-10-13.