Uzbekistan Airways

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Uzbekistan Airways
IATA ICAO Callsign
HY UZB UZBEKISTAN
Grundlagt 28. januar 1992
Påbegyndt 31. maj 1992
Hovedkontor Usbekistan Tasjkent, Usbekistan
Hub Tashkent International Airport
Hovedflyvepladser Moskva-Domodedovo Lufthavn
Antal fly 31
Andet
Websted www.uzairways.com

Uzbekistan Airways er det nationale, statsejede flyselskab fra Usbekistan. Selskabet har hub og hovedkontor på Tashkent International Airport i landets hovedstad Tasjkent. Det blev etableret i januar 1992.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Efter opløsningen af Sovjetunionen gav den usbekiske præsident Islom Karimov i 1992 besked om at der skulle dannes et nationalt nationalt flyselskab, på baggrund af Aeroflots afdeling i landet. Uzbekistan Airways blev dannet med det formål at modernisere og udvikle landets lufthavne og anden infrastruktur. Selskabet havde sin første flyvning fra Tashkent til London.

Selskabet fløj i maj 2012 ruteflyvninger til omkring 50 destinationer i Asien, Europa og USA. Flyflåden bestod af 31 fly med en gennemsnitsalder på 9.1 år. Heraf var der blandt andet ti Airbus A320-200, seks Boeing 757, samt syv eksemplarer af Boeing 767-300ER med plads til 264 passagerer som de største fly i flåden. Uzbekistan Airways opererede to fly for regeringen i Usbekistan.[1]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ planespotters.net (2012-03-24). "Uzbekistan Airways - Details and Fleet History" (engelsk). Arkiveret fra originalen 3. december 2017. Hentet 6. maj 2012. {{cite news}}: Ekstern henvisning i |author= (hjælp)


LuftfartSpire
Denne artikel om flyvning er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.