VedvarendeEnergi (forening)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

VedvarendeEnergi (tidligere Organisationen for Vedvarende Energi)– er en forening som blev startet i 1975.

Foreningens formål er at arbejde for en ressource- og miljøbevidst energi- og miljøpolitik og gennem et folkeligt initiativ at opnå 100% selvforsyning fra de vedvarende energikilder.

VedvarendeEnergi arbejder aktivt for at den danske energiforsyning skal omlægges til 100% vedvarende energi inden 2030. I næsten 30 år har VedvarendeEnergi været en central aktør i den danske energipolitiske debat. VEs rolle har været at sætte fokus på bæredygtige løsningsmodeller i den danske energiforsyning.

VedvarendeEnergi er endvidere sekretariat for EnergiTjenesten et projekt om energibesparelser etableret i samarbejde med SEK. VedvarendeEnergi er desuden gennem Skolernes Energi Forum partner i Klimakaravanen som er et tilbud til skoler i alle landets 98 kommuner. VedvarendeEnergi har et tidsskrift RÅSTOF i samarbejde med Landsforeningen Økologisk Byggeri (LØB) og Samvirkende Energi- og Miljøforeninger (SEK).

Udover at arbejde i Danmark gennemfører VedvarendeEnergi energi- og miljøbistandsprojekter i Europa, Asien og Afrika. VEs aktiviteter gennemføres ofte i et samarbejde med forskere, konsulenter, organisationer og netværk.

VedvarendeEnergi var medstifter af INFORSE i 1992. Netværksaktiviteter og arbejdet på europæisk plan varetages af VE-Europa, der også fungerer som europæisk sekretariat i det globale netværk INFORSE. INFORSEs medlemmer arbejder for bæredygtige energiløsninger for at beskytte miljøet og reducere fattigdom. INFORSE-Europe er et netværk af 75 NGO'er fra 32 europæiske lande.

VedvarendeEnergi er forbundet med andre lignende græsrodsbevægelser, såsom OOA, NOAH (dansk miljøorganisation), m.fl., VE er medlem af 92-gruppen hvor 20 danske miljø- og udviklingsorganisationer samarbejder siden forberedelserne til FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro. Bl.a. VE, i samarbejde med Det Økologiske Råd, FEU, Greenpeace, WWF, Natur og Ungdom, havde en Klimakampagne i 2002 om "Hvad kan Danmark gøre – forslag og visioner."

VedvarendeEnergi har en ungdomsafdeling kaldet UngEnergi. Ungdomsafdelingen blev stiftet i 2012 og har lokalafdelinger i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Roskilde.[1] UngEnergis har siden 2012 blandt andet uddannet 73 forandringsagenter, hvis arbejde det har været at være ude på danske gymnasier og undervise i klima og bæredygtighed.[kilde mangler]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]