Venture Cup Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Venture Cup Danmark
Virksomhedsinformation
Selskabsform Non-profit
Branche Iværksætteri
Grundlagt 2000
Hovedsæde København
Organisation
Antal ansatte
21
Eksterne henvisninger
www.venturecup.dk

Venture Cup Danmark er en interdisciplinær forretningsplankonkurrence som er associeret med tre andre Venture Cups i Skandinavien. Venture Cup Danmark er pt. støttet af syv danske universiteter. Henholdsvis, Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Roskilde Universitet , Aalborg Universitet og Aarhus Universitet.

Formålet med Venture Cup Danmark er at assistere universiteter i at konvertere forskning og idéer til rentable vækstvirksomheder. Hensigten med dette er at øge antallet af erfarne iværksættere og nystartede virksomheder, samt at fremme dannelsen af innovation i Danmark. Venture Cup Danmark har forskellige aktiviteter for at indfri formålet

 • Aktiviteter
  • Inspirerer studerende til at starte virksomhed, vha. pengepræmier, motiverende events og netværks muligheder.
  • Forbedrer deltagernes kompetencer i forbindelse med iværksætteri ved konstruktiv kritik fra ekspertvejledere fra industrien og en professionel jury, praktiske seminarer.
  • Assisterer i dannelsen af vækstvirksomheder med individuel støtte til opstart og etablering af en succesfuld virksomhed.
  • Samarbejder med Entreprenørskabssøjlen[1] for at koordinere aktiviteter med andre interessenter på de forskellige uddannelsestrin
  • Samarbejder med Young Enterprise Danmark[2], IDEA[3], studenter netværk, og universiteter i forbindelse med rekruttering af deltager og identificering af gode idéer.
  • Samarbejder med Connect Denmark[4], innovationsmiljøerne, investorer og andre interessenter der er med til at skabe muligheder for deltagerne efter Venture Cup.


Historie[redigér | redigér wikikode]

Forretningsplankonkurrence konceptet oprinder fra USA, hvor det blev udviklet i starten af 80’erne. I 90’erne blev flere konkurrencer organiseret af McKinsey and Company på verdensplan i partnerskab med lokale universiteter og handelshøjskoler.

Skandinavien[redigér | redigér wikikode]

I 1998 etablerede McKinsey and Company Venture Cup i Sverige og I 2000 blev konkurrencen udvidet til at dække Øresundsregionen med Danmark og det sydlige Sverige. I dag er Venture Cup repræsenteret i de fire nordiske lande Danmark, Sverige, Norge, Finland og er, med mere end 1500 indsendte forretningsplaner hvert år, den største i verden. Endvidere betyder dette at Venture Cup er et af de mest betydningsfulde tiltag i Skandinavien til at fremme dannelsen af vækstvirksomheder.

Venture Cup Danmark[redigér | redigér wikikode]

I 2003 fik Danmark sin første nationale Venture Cup, organiseret af McKinsey and Company, Copenhagen Business School, og Danmarks Tekniske Universitet. I dag er gruppen af organiserende universiteter udvidet med Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Aarhus Universitet. I 2007/2008 deltog 203 hold i Venture Cup på tværs af regionerne og mere end 50 af disse har allerede startet virksomhed.

Vindere af Venture Cup i Danmark[redigér | redigér wikikode]

I alt har 34 hold vundet Venture Cup i Danmark siden konkurrencens stiftelse i 1998 - de 34 hold er som følger (Alfabetisk): [5][6]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]