Venture Cup Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Venture Cup Danmark
Virksomhedsinformation
Virksomhedsform Non-profit
Grundlæggelse 2000
Hovedsæde København
Branche Iværksætteri
Antal ansatte 21
Hjemmeside www.venturecup.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Venture Cup Danmark er en interdisciplinær forretningsplankonkurrence som er associeret med tre andre Venture Cups i Skandinavien. Venture Cup Danmark er pt. støttet af syv danske universiteter. Henholdsvis, Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Roskilde Universitet , Aalborg Universitet og Aarhus Universitet.

Formålet med Venture Cup Danmark er at assistere universiteter i at konvertere forskning og idéer til rentable vækstvirksomheder. Hensigten med dette er at øge antallet af erfarne iværksættere og nystartede virksomheder, samt at fremme dannelsen af innovation i Danmark. Venture Cup Danmark har forskellige aktiviteter for at indfri formålet

 • Aktiviteter
  • Inspirerer studerende til at starte virksomhed, vha. pengepræmier, motiverende events og netværks muligheder.
  • Forbedrer deltagernes kompetencer i forbindelse med iværksætteri ved konstruktiv kritik fra ekspertvejledere fra industrien og en professionel jury, praktiske seminarer.
  • Assisterer i dannelsen af vækstvirksomheder med individuel støtte til opstart og etablering af en succesfuld virksomhed.
  • Samarbejder med Entreprenørskabssøjlen[1] for at koordinere aktiviteter med andre interessenter på de forskellige uddannelsestrin
  • Samarbejder med Young Enterprise Danmark[2], IDEA[3], studenter netværk, og universiteter i forbindelse med rekruttering af deltager og identificering af gode idéer.
  • Samarbejder med Connect Denmark[4], innovationsmiljøerne, investorer og andre interessenter der er med til at skabe muligheder for deltagerne efter Venture Cup.


Historie[redigér | redigér wikikode]

Forretningsplankonkurrence konceptet oprinder fra USA, hvor det blev udviklet i starten af 80’erne. I 90’erne blev flere konkurrencer organiseret af McKinsey and Company på verdensplan i partnerskab med lokale universiteter og handelshøjskoler.

Skandinavien[redigér | redigér wikikode]

I 1998 etablerede McKinsey and Company Venture Cup i Sverige og I 2000 blev konkurrencen udvidet til at dække Øresundsregionen med Danmark og det sydlige Sverige. I dag er Venture Cup repræsenteret i de fire nordiske lande Danmark, Sverige, Norge, Finland og er, med mere end 1500 indsendte forretningsplaner hvert år, den største i verden. Endvidere betyder dette at Venture Cup er et af de mest betydningsfulde tiltag i Skandinavien til at fremme dannelsen af vækstvirksomheder.

Venture Cup Danmark[redigér | redigér wikikode]

I 2003 fik Danmark sin første nationale Venture Cup, organiseret af McKinsey and Company, Copenhagen Business School, og Danmarks Tekniske Universitet. I dag er gruppen af organiserende universiteter udvidet med Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Aarhus Universitet. I 2007/2008 deltog 203 hold i Venture Cup på tværs af regionerne og mere end 50 af disse har allerede startet virksomhed.

Vindere af Venture Cup i Danmark[redigér | redigér wikikode]

I alt har 34 hold vundet Venture Cup i Danmark siden konkurrencens stiftelse i 1998 - de 34 hold er som følger (Alfabetisk): [5][6]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]