Vesthimmerlands Gymnasium og HF

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vesthimmerlands Gymnasium
Grundlagt 1960
Rektor Jette Rygaard
Vicerektor Ralf Michael Leimbeck
Beliggenhed Jyllandsgade 52
9600 Aars
Telefon 9862 2577
Hjemmeside www.vhim-gym.dk

Vesthimmerlands Gymnasium ligger i Aars, men samler, som navnet antyder, elever fra hele den vestlige del af Himmerland. Da det blev oprettet i 1960 var det det første sognekommunale gymnasium i Danmark. I begyndelsen foregik undervisningen i lejede lokaler på Aars Skole, men grundstenen til gymnasiets egen bygning blev lagt allerede året efter opstarten. I begyndelsen var gymnasiet én lang bygning af gule mursten, men i 1983 blev der tilføjet en stor tilbygning på den ene side af bygningen. Gymnasiets fællesområde (kaldet "badekarret") er udsmykket af Poul Gernes, mens Per Kirkeby har udsmykket store dele af resten af gymnasiet både udvendigt og indvendigt.

I dag er Vesthimmerlands Gymnasium en af Danmarks UNESCO-skoler, som deltager i et stort netværk med skoler i hele verden.

Ledelse[redigér | rediger kildetekst]

Gymnasiets rektor er Jette Rygaard, som tiltrådte stillingen d. 1. feb. 2014, efter tidl. rektor Kirsten Holmgaards aftrædelse.

Ralf Michael Leimbeck bestrider posten som vicerektor, mens Mads Ilsøe og Solveig Uhrenholt Bigum er uddannelsesledere.

Kendte studenter[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 56°48′03″N 09°31′22″Ø / 56.80083°N 9.52278°Ø / 56.80083; 9.52278