Victor Jørgensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medaljeoversigt
Boksning
Deltager for Danmark
Olympiske Lege
Bronze 1952 i Helsinki Weltervægt
EM i amatørboksning
Sølv 1949 i Oslo Weltervægt

Victor Jørgensen (12. juni 1924 i Hjørring - 29. august 2001 i Rødovre)[1] var en tidligere dansk amatørbokser, der boksede for IF Sparta.

Viktor Jørgensen vandt det danske mesterskab i weltervægt i 1949. Samme år deltog han i EM i Oslo, hvor han nåede frem til finalen, som han dog tabte til tjekken Julius Torma. Året efter, i 1950, genvandt Viktor Jørgensen det danske mesterskab. I 1952 blev Jørgensen atter dansk mester i weltervægt, og han blev herefter udtaget til Sommer-OL 1952 i Helsinki.

Ved den olympiske bokseturnering 1952 opnåede Viktor Jørgensen tre sejre, indtil han i semifinalen mødte Scherbakov fra Sovjetunionen, der vandt med 3-0 over Jørgensen. Ved OL i Helsinki var der for første gang i den olympiske bokseturnerings historie bronze til begge tabende semifinalister, og Jørgensen skulle således ikke ud i en bronzekamp for at vinde bronzen. Viktor Jørgensen bronzemedalje stod i 40 år som det seneste bedste danske olympiske resultat, indtil Brian Nielsen i 1992 ligeledes opnåede bronze i den olympiske bokseturnering.

Viktor Jørgensen vandt atter DM i 1953. Trods succesen ved OL forblev Viktor Jørgensen amatør.

Noter[redigér | redigér wikikode]

BokserStub
Denne biografi om en dansk bokser er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artikelstump