Vinkfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Vinkfjorden
Luftfoto af Nordfolda set fra øst. Vinkfjorden er den næstlængste af fjordarmene som går mod øst (ned på billedet); Fjorden længst til højre er Mørsvikfjorden.
Luftfoto af Nordfolda set fra øst. Vinkfjorden er den næstlængste af fjordarmene som går mod øst (ned på billedet); Fjorden længst til højre er Mørsvikfjorden.
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Steigen
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Vestfjorden, Salten
Type fjord
Maks. længde 10,2 km
Maks. dybde 202 meter
Oversigtskort

Vinkfjorden (lulesamisk: Fáńńká)[1] er en fjordarm af Nordfolda i Steigen kommune i Nordland fylke i Norge. Den går 10 kilometer i sydøstlig retning fra indløbet mellem Storsanden, øst for Vinkenes, på vestsiden og Småvikneset, vest for Stavnes på Stábánjárgga, på østsiden. Fjorden er forholdsvis bred fra mundingen og godt over halvvejs ind til Lassvika, hvor den smalner ind mellem Tverrfjellet og Lassvikfjellet. Mellem Stábánjárgga og Tverrfjellet går Stavfjorden af i øst/sydøstlig retning.[2]

Området er uden vejforbindelse og fast bosætning. Der er spredte gårde langs vestsiden fra Lassvika og nordover. Helldal, som ligger ved foden av Helldalisen, har anløb af hurtigbåd i sommersæsonen. Gården Vinkfjorden ligger ved Vinkfjordelvens udløb i fjordbunden.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Vinkfjorden". Faktaark. Kartverket. Hentet 26. februar 2017. 
  2. ^ Vinkfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse

Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvis oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der falder under licensen
Creative Commons Kreditering Del på samme vilkår. Se redigeringshistorie
for information om oprindelig(e) bidragsyder(e).

Norsk geografiStub
Denne artikel om Norges geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi