Von Dü

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ambox scales.svgDenne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Von Dü
Von Dü.jpg
Foto: Kim Matthäi Leland
Information
Genre reggae, Dancehall, ska
Aktive år 2007 -
Påvirket af Seeed, Bikstok Røgsystem, Ohrbooten, Peter Fox
Instrumenter
Trommer, Guitar, Percussion, Trompet, Trækbasun, Bas og Altsaxofon
Eksterne henvisninger
vondü.dk

Von Dü er et dansk ska/reggae-band, der opstod i foråret 2007[1]. De spillede på Roskilde Festival 2009[2]. Deres debutalbum 'Tak til de gamle' blev udgivet den 29. april, 2010[1].

Bandet opstod i miljøet omkring den danske ska-scene, og er i deres kompositionsstil også præget meget af samme tilgang til sin grundgenre som mange danske skabands benyttede i begyndelsen af 2000-tallet. Von Dü spiller grundlæggende reggae præget af en del dancehall breaks, og har i forskellige sange også elementer af ska, hip hop, funk og disko.

Von Dü's tekster har været genstand for en del debat. Op til bandets anden koncert blev de fulgt af et filmhold og da resultatet af dette blev lagt på YouTube blev bandets tekster/musik udsat for livlig debat på reggae-/dancehall-forummet dancehall.dk. Også i forbindelse med Von Dü's pladedebut blev teksterne omdrejningspunkt for DR Kulturs[3] og DR P1s dækning af udgivelsen. Von Dü's lyrik behandler mange forskellig emner fra de mere alvorlige om bande-krig og incest til de noget lettere om glæden ved det kolde bord og tomme lommer. Disse emner bliver dog ofte behandlet temmelig satirisk og med underforstået ironi, hvilket har givet anledning til bl.a. førnævnte fokusering, men er dermed også blevet et særkende for bandet.

Medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Studiealbum[redigér | redigér wikikode]

Demo/EP[redigér | redigér wikikode]

Single[redigér | redigér wikikode]


  1. ^ a b http://vondu.dk/#about
  2. ^ https://web.archive.org/web/20090627085036/http://www.roskilde-festival.dk:80/band/singleband/von-due
  3. ^ Von Dü fester til incest og bandekrig | Kultur | DR