Vordingborg Festuge

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vordingborg Festuge 2022

Vordingborg Festuge er en byfest og musikfestival, der varer seks dage og hvert år finder sted i uge 28 i VordingborgSydsjælland.

Festugens slogan er "Ikke Danmarks største – men bedste ..."

Festugen har flere end 100.000[1][2] og gæstes af store navne fra den danske rock- og popscene som spiller med gratis entre på Slotstorvet tæt ved Gåsetårnet. Traditionelt afslutter bandet Bamses Venner festugen med koncert om lørdagen, efterfulgt af festfyrværkeri. Efter Flemming Bamse Jørgensens død i 2011 har Stig Rossen & Vennerne spillet.[3] Desuden afholdes mindre underholdningsarrangementer for børn og voksne i dagtimerne i byens centrum.

Den første festuge blev holdt i 1980.[4]

I april 2017 meddelte man, at festivalen dette år ville blive aflyst, som følge af en ny fortolkning af reglerne om momsfritagelse fra SKAT. Den hidtidige tolkning var fra 2002.[1][5] Kort efter offentliggørelsen af denne beslutning meddelte Vordingborg IF ville redde festugen, så den stadig kunne afholdes.[6] En uge efter fastslog foreningen, at man ville afholde festugen uanset om man kunne få momsfritagelse eller ej.[7]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]


Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]