Welshpool

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Welshpool
Overblik
Land Storbritannien Storbritannien
Postnr. SY21 Rediger på Wikidata
UN/LOCODE GBWPS Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 6.664 (2011) Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Welshpool (walisisk: Y Trallwng) er en købstad og community i Wales. Det har hørt til det historiske county Montgomeryshire, men er i dag en del af Powys. Byen ligger 6 km fra den walisisk-engelske grænse og den lavtliggende flod Severn. Dens walisiske navn Y Trallwng betyder "det sumpede/synkende land". Communitiet inkluderer Cloddiau og Pool Quay.

engelsk var den oprindeligt kendt som Pool, men det blev ændret til Welshpool i 1835 for at kunne kende den fra den engelske by Poole.[1] I 2011 havde det samlede community et indbyggertal på 6.664 personer, mens selve Welshpool by havde 5.948. Byen indeholder meget georgiansk arkitektur og den ligger umiddelbart nord for Powis Castle.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Davies, John; Jenkins, Nigel; Menna, Baines; Lynch, Peredur I., red. (2008). The Welsh Academy Encyclopaedia of Wales. Cardiff: University of Wales Press. s. 944. ISBN 978-0-7083-1953-6.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Wales geografiSpire
Denne artikel om Wales' geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi