Wikipedia-diskussion:Hvervekampagne

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

For en god ordens skyld og til evt. inspiration: Noget lignende har været oppe at vende ved landsbybrønden ihvertfald et par gange (forbundet med hinanden). Nemlig Wikipedia:Landsbybrønden/Nye wiki-tiltag? og det afledte Wikipedia:Landsbybrønden/Danmarkshistorie af folket.--Heelgrasper 13. jun 2006 kl. 22:55 (CEST)


Jeg faldt lige over denne: [1]. Det handler ganske vist om oversættelser, men noget af materialet er sikkert godt som inspiration. --Lhademmor 19. jun 2006 kl. 22:25 (CEST)

Pris til nye skribenter[rediger kildetekst]

Erfaring fra spiltilrettelægning siger mig, at uddeling af medaljer & diplomer er vældig effektivt til at styrke ønsket adfærd; derfor foreslår jeg en Kvartalets nye skribent-pris, som uddeles til en ny skribent, som i løbet af sine første 3 måneder som registreret bruger har bidraget med både kvalitet og kvantitet til wikipedia. Prisen kunne sættes på brugerens egen side eller diskussionsside, efter en afstemning. --pmh 8. jul 2006 kl. 12:57 (CEST)

Jeg synes ikke idéen om tildeling af en pris er den rigtige vej at gå. Dels fordi jeg mener, det strider mod Wikipedias generelle grundlag om, at vi er sammen om at skrive. Når man har erklæret, at man er sammen om at skrive, synes jeg nemlig ikke, man samtidigt kan begynde at dele officielle priser ud til folk, som 'klasseopdeler' nye skribenter. Jeg frygter med andre ord, at en pris kan føre til "smagsdommeri", som udhuler folks lyst til bare at skrive løs, fordi de ved, at de bliver vurderet. Desuden har jeg svært ved at se, hvordan man rent praktisk kan vurdere, hvem der skal have prisen - er det fx bedre at lave 30 små rettelser end én stor.--Bsh 8. jul 2006 kl. 14:04 (CEST)
Må sige at jeg er enig med Bsh. En mellemting/kompromis kunne være barnstars eller lignende priser - jeg mener dog personligt at det er noget fis som fjerner fokus fra det vigtige: At skrive en encyklopædi. --Lhademmor 8. jul 2006 kl. 15:30 (CEST)
Jeg har tænkt lignende tanker med mellemrum (periodiske udnævnelser, præmie til den der skriver artikel nummer rundt, antal redigeringer-jubilæer m.m.), og hver gang er det strandet på egne modargumenter i stil med ovenfor anførte. Jeg har derfor slået det ud af hovedet igen - i bedste fald bliver det noget rod. --Jørgen 8. jul 2006 kl. 16:41 (CEST)
Jaja så trækker jeg forslaget tilbage. Jeg har dog ikke det mindste imod at være smagsdommer. For mig er det erkendelsen af at der findes kvalitetsforskelle - og at de kan beskrives.--pmh 10. jul 2006 kl. 15:52 (CEST)

Vær-så-sød-som-muligt-mod-nye-skribenter kampagne[rediger kildetekst]

Jeg vil gerne kommentere på Pmh's forslag, som jeg synes har gode intentioner, nemlig at belønne nye skribenter, så de bliver hængende. I den sammenhæng vil jeg gerne opfordre til at denne sommers hvervekampagne også inkluderer en vær-så-sød-som-muligt-mod-nye-skribenter kampagne, der kan føres ud i livet helt uden folderdesign, frimærker eller telefonopkald. Håber I vil være med. Mvh/--Anjoe (Anders) 10. jul 2006 kl. 16:13 (CEST)

God ide at være lidt venligere (selvom skoleelever utvivlsomt må have tæret på tålmodigheden hos nogle aktive brugere). Et af problemerne er f.eks. når administratorer (eller andre hærværksbekæmpende brugere) fjerner velmente, men upassende, redigeringer uden at give en begrundelse. Det kan jo føre til, at den forvirrede bidragsyder får det indtryk at vi ikke er interesserede i hans/hendes hjælp her - et indtryk jeg ikke synes vi bør give. .. --Lhademmor 10. jul 2006 kl. 17:11 (CEST)
Husk-skabelonerne har jeg faktisk oprettet til et lignende formål. De kunne snildt udvides med forklaringer om licens med videre. Det er netop ment som standardtekster, der er pædagogiske, når man ikke lige selv for 28. gang orker at forklare, hvad man mener, men har det med at skrive i en lidt hård tone. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 10. jul 2006 kl. 17:19 (CEST)

DØE[rediger kildetekst]

. --|EPO| 11. jul 2006 kl. 21:46 (CEST)

EPO, jeg har flyttet dit forslag ud til hvervekampagnen. --Lhademmor 12. jul 2006 kl. 12:48 (CEST)

Nye brugere - et oplagt "mål"[rediger kildetekst]

Jeg har i brugeroprettelsesloggen lagt mærke til at ikke retmange brugere får en velkomstbesked. Jeg har en fornemmelse af, at brugere kun får en velkomst hvis de har bidraget med noget(?). Jeg mener at der må være et enormt potentiale i brugere der har gået så langt som til at oprette sig som bruger. Jeg foreslår derfor at vi så vidt muligt giver alle brugere der har oprettet sig en {{subst:velkommen}} skabelon. Det må være den bedste måde at opfordre dem til at skrive. --Martin Manscher 6. sep 2006 kl. 22:43 (CEST)

Skabelon/koncept til hvervekampagne[rediger kildetekst]

Jeg har netop meldt mig med hjælp til denne kampagne. Men der ser ikke ud at være sket ret meget i de sidste måneder, derfor må jeg lige spørge, om I fortsat er med?... og fortsat mener kampagnen er aktuel?

I bekræftende fald vil jeg gerne komme med et noget mere konkret forslag til en kampagne overfor en specifik målgruppe, hvor vi forsøger at lave tidsplaner, måling, opfølgning mv. Ideen er grundlæggende, at bruge nogle kræfter på at etablere en kampagne, som senere forholdsvis nemt kan bruges overfor andre målgrupper. Jeg vil dog, som tidligere nævnt, gerne lige høre om der forsat er interesse for sagen, inden jeg begynder at beskrive en hel masse.--Ankopedia 1. okt 2006 kl. 15:14 (CEST)

Jeg kan ikke tale på andres vegne, men jeg er personligt stadig med på ideen. Og kampagnen er sådan set stadig lige så aktuel som den altid har været. Det store problem lader dog til at være at vi har manglet en koordinator til at holde styr på tingene (eller måske bare til at give os et spark bagi :-)). Jeg er ihvertfald frisk. --Lhademmor 1. okt 2006 kl. 15:40 (CEST)
Er også stadig med. Forslår at der udarbejdes en mail- og en brevskabelon (folder?) som så kan tilpasses de forskellige emneområder. -- Nico 1. okt 2006 kl. 15:55 (CEST)
Jeg er også stadig med!--Bsh 6. okt 2006 kl. 12:10 (CEST)

Så har jeg forsøgt med et konkret tiltag til et koncept (Wikipedia:Hvervekampagne/Lokalhistorie) - Kan det bruges ??? --Ankopedia 7. okt 2006 kl. 22:39 (CEST)

Lyder fornuftigt - vi skal måske diskutere tidsplanen, hvis arkiverne stiller sig positive kan det let blive et mere langsigtet projekt. - Men en god plan til at komme igang på :-) -- Nico 7. okt 2006 kl. 23:15 (CEST)
Jeg tror umiddelbart det første delmål må være at få opsat en projektside om dansk lokalhistorie. Dvs. ikke bare om hvervekampagnen, men om hvad der i forvejen er om lokalhistorie på dawiki. Herfra kan folk finde ud af struktureringen af artiklerne og andet. --Maitch 7. okt 2006 kl. 23:59 (CEST)

Der er jo ikke sket så meget her, så jeg har lagt en besked til alle, der tidligere har meldt sig til denne kampagne. Lad os så få afgjort, om det er noget vi skal videre med eller ....--Ankopedia 25. okt 2006 kl. 18:35 (CEST)

Har påbegyndt en projektside, Wikipedia:Lokalhistorie , som Maitch foreslog, i et forsøg på at få lidt overblik over hvad det handler om - hvad vi har og hvor ...

Biblioteks Pressen[rediger kildetekst]

Jeg er blevet kontaktet af den ansvarshavende redaktør for bibliotekernes fagblad "Biblioteks Pressen" (vi "spiser" julefrokost sammen ;-)), for høre om de må interviewe mig i forbindelse med en artikel omkring Wiki. Jeg har svaret, at det må de gerne, men at "interviewet" i første omgang bør foregå via mail. På den måde kan jeg få tid til at høre jer andre omkring "svære" spørgsmål.

Jeg håber, at dette kan give lidt udbredelse til en masse biblioteksfolk, som forhåbentlig så vil bruge lidt tid på Wiki.

Han har spurgt mig, om der findes et godt billede til en sådan artikel - men det må vel bare være Wiki logoet!(?)

Jeg vender tilbage på et senere tidspunkt, når journalisten har kontaktet mig. --Wassini 9. jan 2007 kl. 10:40 (CET)

For det første er jeg da altid klar til at hjælpe med svære spørgsmål - bed evt. journalisten sende cc til wikipedia[at]wikipedia.dk - så får flere af os andre også mailen at se. For det andet tilhører wikilogoet Wikimedia, så jeg er lidt usikker på, om det må bruges i en artikel - spørg nogle af de andre først. --Lhademmor 9. jan 2007 kl. 13:11 (CET)
Så er artiklen skrevet, men journalisten havde en lidt stram deadline, så da jeg ikke svarede inden for et døgn gik hun på jagt efter en anden wiki bruger og fandt..... Malene Thyssen :-) Strålende valg! Sidder lige og læser artiklen. Kan læses her --Wassini 14. feb 2007 kl. 17:33 (CET)