Wikipedia-diskussion:Wiki Loves Monuments 2012

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Lister over fund og fortidsminder[rediger kildetekst]

Listerne over fredede fortidsminder i Danmark skal tjekkes og ajourføres. Jeg har trukket en ny liste og har konstateret, at der er sket et større fald.

I maj 2011 var der i alt 41.789 fund og fortidsminder og i april 2012 er der "kun" 43.530 stk. Dvs. der er 1.741 fund og fortidsminder færre. Jeg har spurgt Kulturarvsstyrelsen om det kan være korrekt. Når jeg har svaret, så håber jeg, at det er ret hurtigt at tjekke/opdatere listerne.

Det skal i øvrigt bemærkes, at listerne kun bør indeholde fortidsminder. Dvs. "fund" bør sorteres fra, så faldet i fortidsminder er formentlig noget mindre end de 1.741. Se evt. Wikipedia:Wiki Loves Monuments 2011/Fund og fortidsminder for en tidligere diskussion af afgrænsningen. --MGA73 (diskussion) 3. apr 2012, 21:25 (CEST)

Wiki Loves Monuments 2012 konkurrence[rediger kildetekst]

Hej,

Der kom mange fantastiske billeder ind til dette års konkurrence. Jeg har kigget de fleste igennem og må sige at der deltog mange dygtige fotografer. På forsiden kan jeg ikke få øje på hvornår i forventer at meddele resultaterne eller hvad præmierne endte med at være. Er der nogen der kan hjælpe mig.

Vh,

Eric Sloan

Her har vi afsløret top 10. Yderligere detaljer afsløres til WikiWednesday i december. --Palnatoke (diskussion) 1. nov 2012, 12:48 (CET)

Wiki Loves Monuments 2012 vinderbilleder[rediger kildetekst]

Hej. Sikke en masse flotte billeder, der blev uploadet til WLM 2012. Er der et sted hvor man kan se afstemningsprocessen eller kriterierne for udvælgelsen ?, da jeg syntes at 3 af billederne ikke burde have vundet. Min kritik går på at himlen er hvid på disse 2 billeder. Lyset brændt for meget på. [1], [2] og dette billede er rodet at se på [3]

Jeg syntes der var mange andre, som var en hel del bedre end 3 nævnte.S.Juhl (diskussion) 6. nov 2012, 11:40 (CET)

I processen benyttede vi et værktøj, som User:Ynhockey udviklede til konkurrencen. Der var to runder. I første runde kunne jurymedlemmerne vælge om hvert enkelt billede gik videre til runde to eller ej. Det bragte os fra 550 billeder til 181. I anden runde kunne hvert jurymedlem give mellem 1 og 5 point til hvert billede. De ti billeder er dem, der har fået flest point. Kriterier: Da juryen diskuterede det emne, var mit svar "Lad os prøve at få et mix: Nogle billeder er bare gode til at vise objektet, nogle er flotte, nogle er uventede, nogle er teknisk sublime" - og det er mit indtryk at det er det, juryen er gået efter. --Palnatoke (diskussion) 6. nov 2012, 12:14 (CET)

OK. Så giver det mere mening :) S.Juhl (diskussion) 7. nov 2012, 14:19 (CET)