Spring til indhold

Wikipedia:Evaluering/København/Arkiv1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

København[rediger kildetekst]

Lad os få nogle kommentarer og ændrings/udvidelsesforslag på banen. --Rasmus81 29. jan 2008, 16:49 (CET)

Kan jo selv starte med at påpege, at vi desperat mangler nogle oplysninger om politik i københavn, evt. med navnene på alle kommunerne i storkøbenhavn og deres borgmestre.--Rasmus81 29. jan 2008, 16:55 (CET)
Og noget om religion måske også? --Rasmus81 29. jan 2008, 16:56 (CET)
Jeg har nu selv lavet noget om politik. Med religion ved jeg ikke hvad jeg skal skrive. --Rasmus81 26. feb 2008, 17:15 (CET)

Kultur[rediger kildetekst]

Et afsnit om betydende københavske kunstnere (fx Guldaldermalerne, COBRA, Dirch Passer) Santac 11. feb 2008, 15:52 (CET)

Den danske Guldalder der tager udgangspunkt i København, bør vel også med. --Villy Fink Isaksen 12. feb 2008, 21:51 (CET)
Jeg synes ikke de hører hjemme i en artikel om København. Hvad gør kunsten og kunstnerne specielt københavnske??? Man kunne måske godt lave et afsnit om København i litteraturen. Jeg tænker her på bl. a. Dan Turell. --Rasmus81 26. feb 2008, 17:15 (CET)
København (kommune, institutioner olign) har da taget Guldalderen til sig - fx kulturfestivalen Golden days - at en vigtig kulturstrømning opstod ét sted er da vigtigt i beskrivelsen af byen - hvad var hippieveægelsen fx udenj San Francisco. --Ktp72 18. mar 2008, 14:22 (CET)

Visioner for fremtiden[rediger kildetekst]

Udbygningen af nordøstamager, ren by 2015, Havnetunnelen mm. Santac 11. feb 2008, 15:52 (CET)

Er lavet, men meget kort og diffust måske. --Rasmus81 26. feb 2008, 17:15 (CET)
Nu har jeg lavet lidt mere. --Rasmus81 18. mar 2008, 12:39 (CET)

Økonomi[rediger kildetekst]

Der står ikke noget om virksomheder og erhvervsstruktur før og nu. Maersk, B&W, Lufthavnen, Carlsberg, Lundbeck, Grønttorvet, Toms, C.F. Tietgens virksomheder, Københavns Sojakagefabrik. Santac 18. mar 2008, 13:38 (CET)

Sport[rediger kildetekst]

Der står ikke noget om sport før og nu. Fodbold (Frem, Fremad Amager, FCK, Brøndby, AB, Parken, KB), golf, tennisturnering (Copenhagen Open), atletik (Sparta, Copenhagen Games - Carl Lewis deltog i '94 [1]), Kløvermarken, roklubberne (DSR, Kvik, SAS m.fl.), Sommer-OL 2020. Santac 18. mar 2008, 13:38 (CET)

Jeg er begyndt på afsnittet. De største fodboldklubber (dog ikke Brøndby) og håndboldklubber samt tennis-turneringen Copenhagen Open er nævnt. Desuden har jeg tilføjet en smule om fremtidige sportsbegivenheder. Der kan dog stadig bruges flere oplysninger. --DSS 23. mar 2008, 15:17 (CET)

Politik[rediger kildetekst]

Der står ikke meget om Region Hovedstaden; medlemmer, formand osv kan vel godt nævnes.--Ktp72 18. mar 2008, 14:18 (CET)

Har nu skrevet lidt, men synes detaljer bør være at finde i hovedartiklerne. Problemet er, at Region Hovedstaden jo ikke er København, men også Hundested, Frederiksværk osv. --Rasmus81 19. mar 2008, 13:51 (CET)

Nogle generelle betragtninger[rediger kildetekst]

Artiklen om København kommer fint omkring en række vitale emner, men når jeg læser de fremragende artikler, der er gjort om andre storbyer, f.eks. New York, Wien, Berlin og London, så synes det er underligt, at vi ikke kan præstere en artikel om vores egen hovedstad, der kommer lige så meget i dybden og er lige så rig på oplysninger som disse.

Der har tidligere været en lang diskussion om afgrænsningen af København som byområde. Den diskussion skal vi nok ikke tage op igen, men når jeg læser artiklen, så handler den stort set kun om det inderste af København. Helt forvirret bliver jeg, når jeg læser demografiafsnittet. Det bærer præg af den lange diskussion om byens (statistiske) afgrænsning, og tallene i tabellen og i kurven viser befolkningsudviklingen i Københavns Kommune. Jeg savner en dybere beskrivelse af befolkningssammensætningen samt beskrivelse af befolkningsfremskrivningen.

Afsnittet om København i fremtiden nævner kun byprojekter i Københavns Kommune, mens byudviklingsprojekter i det øvrige København ikke bliver nævnt. Og i øvrigt nævnes i afsnittet igen befolkningstallet i Københavns Kommune. Området i Københavns Kommune er et vigtigt kraftcenter i København, men der er også andre vigtige kraftcentre f.eks. erhvervsområderne i Ballerup og Herlev.

Infrastruktur-afsnittet handler også meget om det indre København og der er en del mangler ved afsnittet. F.eks. fremgår det ikke klart, hvordan Københavns kollektive trafik er opbygget. Den er i stor udstrækning baseret på busdrift, hvilket slet ikke er nævnt (kun gennem underartiklen om Movia). Der heller ikke nævnt noget om Københavns Havn, ligesom der vel også skal stå noget om ringvejene, og måske også noget om omegnskommunernes ønske om en letbane langs Ring 3.

Kunne vi ikke lave en task-force, som først bliver enig om, hvilke afsnit artiklen skal bestå af, og så fordeler vi afsnittene i mellem os, og får skrevet en lidt mere grundig artikel. Jeg vil meget gerne bidrage som skribent, hvis nogen andre vil lave en taskforce-side for København.

Umiddelbart synes jeg, at artiklen mangler afsnit om (inspireret af nogle af de andre storbyartikler): klima, rekreative områder og fritid, religion, økonomi og erhverv, café- og restaurationskultur (herunder pølsevognene), natteliv og festivaler (f.eks. jazzfestivalen), litteratur og film, musik, sport. Gevin 18. mar 2008, 16:50 (CET)