Wikipedia:Evaluering/Transskription (biologi)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Transskription (biologi)[rediger kildetekst]

Artiklen har (synes jeg) nået et godt omfang, men hvad kan forbedres? Emnet kan være vanskeligt; jeg har forsøgt at holde sproget fra at blive for teknisk, men uden at miste for meget af betydningen (eller fagudtryk som kan wikilinkes). Er den operation lykkedes? --Sakkura 14. okt 2007, 19:32 (CEST)

Det er virkelig en flot artikel, omend ret teknisk. Jeg har tilføjet fire punkter til huskelisten, og der kommer måske flere, når jeg engang får nærlæst teksten. --PhoenixV 16. okt 2007, 20:25 (CEST)
Tak for input. Det er med vilje at DNA er skrevet med stort, og at DNA/RNA polymerase er skrevet i to ord; det er langt de mest anvendte former. Hvis man googler dna eller DNA på dansk, er de første mange links (med undtagelse af wikipedia) med stort. På samme måde med de andre. Jeg har svært ved at se hvordan indledningen kan skæres mere ud i pap; hvis man ikke aner hvad et polynukleotid er for noget er der et link, aner man ikke hvad en organisme er for noget er der et link, osv. Det eneste der måske mangler er en forklaring af "komplementært", som vi ikke har en artikel om (og det er så vidt jeg kan se kun fem wikier der har en). Det ville efter min mening gå for vidt at forklare det begreb midt i indledningen, men måske kan jeg lave en artikel om det snart. Sakkura 16. okt 2007, 20:58 (CEST)
Wikipedia følger Retskrivningsordbogen, så ovennævnte stavemåder må rettes ifølge politikkerne. Er det virkelig ikke muligt at give en blødere udlægning af fænomenet? Jeg ønsker ikke, at den nuværende indledning omskrives – der må bare meget gerne tilføjes et par linjer i lægmandssprog, så man ikke behøver cykle alle wikilinks igennem. --PhoenixV 18. okt 2007, 17:06 (CEST)
Jeg følger Wikipedia:Stilmanual#Stavning; Kun hvis der ikke eksisterer nogen dansk oversættelse, eller den udenlandske version er den mest brugte i det danske sprog, kan den udenlandske stavemåde bruges. Da det er tilfældet, anvendes den udenlandske version. Angående lægmandssprog... Jeg skal ikke kunne sige det med sikkerhed, men det virker bare på mig som at det ville sende artiklen ud i at bruge rent babysprog hvis det skulle forsimples mere. I forhold til engelsk wikipedia er det fint man forsøger at tage lidt mere hensyn til brugerne, men der må være en grænse et sted så vi ikke ender med at miste respekt som encyklopædi. Jeg har overvejet at lave et samlet afsnit om fænomenet i korte træk; det ville kunne hoppe over detaljerne og måske gøre det hele lidt mere fordøjeligt for ikke-fagfolk. Jeg ved bare ikke om det er helt stuerent, når man vil komme til at gentage en stor del af indholdet senere i artiklen. Sakkura 18. okt 2007, 17:42 (CEST)
Artiklen om dna er stavet med småt. Du må kunne dokumentere påstanden om den forkerte stavemådes udbredelse, hvis du vil undvige RO, for det gør vi ellers sjældent. --PhoenixV 18. okt 2007, 19:41 (CEST)
Det er debatteret ad nauseam på Hjælp:Nybegynderforum#Spørgsmål ang. artikelnavn. Sakkura 18. okt 2007, 19:48 (CEST)