Wikipedia:Landsbybrønden/Anonyme brugere skal i fremtiden ikke identificeres med IP-adresser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Anonyme brugere skal i fremtiden ikke identificeres med IP-adresser[rediger kildetekst]

Der er gået et arbejde i gang med henblik på, at IP-adresser i fremtiden ikke skal være synlige på Wikipedia og søsterprojekter. Arbejdet er stadig i et tidligt stadie, så hvordan brugerne skal identificeres i stedet, og hvordan værktøjer til hærværksbekæmpelse, herunder blokering, skal fungere er endnu ikke besluttet.

Man kan læse om arbejdet og deltage her: IP Editing: Privacy Enhancement and Abuse Mitigation.

Med venlig hilsen
Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 6. aug 2019, 11:10 (CEST)

Hvorfor dog spilde tid på det. Det står enhver frit for at oprette en brugerkonto. Hvad er fordelen ved at oprette et alias, hver gang en ip redigerer? Man er jo nødt til at oprette et nyt alias hver gang, da man ikke kan vide om ip'en er dynamisk. Dvs. det bliver umuligt at danne sig et overblik over problembrugere. --Madglad (diskussion) 6. aug 2019, 12:18 (CEST)
Det korte svar her er sandsynligvist GDPR. Ifølge linket vil det stadigt være muligt at følge den enkelte bruger. --Harthacnut (diskussion) 7. aug 2019, 15:25 (CEST)
I deres FAQ i linket skriver de netop at initiativet ikke er motiveret af love el. lign. vh LouisCle (diskussion) 21. aug 2019, 19:30 (CEST)

Se også Wikipedia:Landsbybrønden/New tools and IP masking. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 21. aug 2019, 18:38 (CEST)