Wikipedia:Landsbybrønden/Betingelse for referencelink

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Reference til kilder: Hvad må man linke til?[rediger kildetekst]

Hvilke regler er der for at referere til "udenwikiske" sites? Må man uden at spørge referere til en hvilken som helst kilde, blot den er relevant for det, man har skrevet?

Vh nejdullus 26. okt 2008, 17:03 (CET)

Du kan finde meget om eksterne henvisninger på Wikipedia:Eksterne henvisninger. Giver det ikke svar, må du prøve at skrive mere specifikt. --Arne (Amjaabc) 26. okt 2008, 20:55 (CET)

Tak for svaret, vældig oplysende! Det drejer sig om dokumentation af kilder - i dette tilfælde - til en stamtavle med kvinden, som lagde navn til Bellahøj. Jeg er i tvivl om en stamtavle er for privat. Det er dog data, som er samlet af (almindeligvis) omhyggelige personer, men det er jo ikke et officielt websted. Skal man så referere til Landsarkivene? Det bedste bud jeg fandt i Wikipedia:Eksterne henvisninger var under overskriften "Hvad man bør henvise til", punkt 3. - Eller er der specifikke regler ifm. dokumentation af kilder? -- Kresten (~~)~~

Det lyder som en god ide med en kilde i den situation. Jeg er lidt i tvivl, om det er for privat at henvise til en stamtavle, men hvis den ligger alment tilgængeligt på internettet, vil jeg nok ikke betænke mig på at bruge den. Hvis den er gemt bag en login, ville jeg ikke bruge den (det nævnes også på ovennævnte normside). En løsning kunne være at henvise til offline-materiale (bog el.lign.), hvilket almindeligvis fint kvalificerer som kilde. --Arne (Amjaabc) 27. okt 2008, 11:17 (CET)