Wikipedia:Landsbybrønden/Bruger:Operators operaprojekt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Bruger:Operators operaprojekt[rediger kildetekst]

Dette munder ud i en forespørgsel om hjælp til at få kode til at virke, da jeg ikke har adgang til at afprøve ændringer i de filer det formentlig drejer sig om: MediaWiki:Common.js og/eller MediaWiki:Monobook.js.

Den simple test

Den test, der kan afgøre om problemet er løst, er enkel: sammenlign for eksempel den danske skabelon {{Smetana operaer}} med den engelske Smetana operas; den engelske fremtræder straks med "show" - når den danske også straks har tilsvarende "vis", skulle det virke.

Baggrund

En forholdsvis ny bruger Bruger Operator (tidl. Operidiot?) er gået i gang med et større operaprojekt og har allerede fået en artikel, Agrippina, arbejdet frem til status "God artikel".

Til det arbejde vil han gerne kunne benytte en skabelontype som kan ses i denne engelske kategori Operas by composer templates, dansk som Kategori:Operaskabeloner efter komponist. Det virker også fint som man kan se med anvendelsen i Agrippina med {{Händel operaer}}, der indeholder tre lister, men de fleste skabeloner, der står for at blive hentet fra den engelske kategori, indeholder nok kun én liste (til operaer vel) og det er netop her problemet opstår som man kan se på den anden skabelon der er lavet indtil nu {{Smetana operaer}} : listen er ganske vist lukket som den skal være, men der vises "skjul" i stedet for "vis", et fænomen der forsvinder hvis man indsætter en slags dummy-liste, som det kan ses her (Fænomenet er også beskrevet i dette indlæg 'Displaying "hide" when the content is hidden' - se også Brugerdiskussion:Operator#Infoboks)

Involverede skabeloner mv.

At dette kan virke lidt omstændeligt, skyldes de mange skabeloner der er involveret.

  • {{Sidebar}}, en metaskabelon
  • {{Sidebar with collapsible lists}}, en metaskabelon som bygger på den første og gør brug af {{Collapsible list}}
  • {{Composer navbox}}, den skabelon Operator skal bruge i praksis til sit projekt
  • {{Collapsible list}} der sørger for den problematiske "vis/skjul"-mekanisme og som bygger på NavFrame
  • NavFrame, dvs en serie <div>-tags med class="NavFrame" og <div>-tags med class="NavFrame collapsed", og det er denne sidste med "collapsed" jeg tror det bl.a. drejer sig om.
Problemets løsning

Så vidt jeg kan se skal det foretages to samtidige rettelser :

1) En i {{collapsible list}}, som jeg forsøgte uden held, formentlig fordi den danske MediaWiki:Monobook.js ikke er forberedt på <div class="NavFrame collapsed">, men kun kan klare <div class="NavFrame"> (se collapsible list og NavFrame)

2) En rettelse i en af disse filer MediaWiki:Common.js og/eller MediaWiki:Monobook.js så de anerkender "collapsed", og på en eller anden måde kontrollerer "initial state of the container" (Jeg har ikke adgang til at rette i disse filer)

Jeg har lavet dette forsøg med kode under egen brugerside. Den vises korrekt for mig når jeg er logget ind og altså ser den med den modificerede Bruger:PHansen/monobook.js.

Da jeg ikke kan komme længere, håber jeg der er en eller anden der kunne gøre arbejdet færdigt, så det virker som på den engelske, og Operator kan inddrage også dette i sit projekt. -- Mvh PHansen 20. apr 2010, 12:13 (CEST)

Der er fundet en alternativ løsning på problemet. Se Brugerdiskussion:Froztbyte#Assistance_til_MediaWiki:Common.js_mv. — Froztbyte 22. jul 2010, 04:31 (CEST)

Jeg siger tak. Denne simple test viser at vis/skjul nu også virker hvor der kun er én liste:
Dansk: {{Smetana operaer}} og det engelske forlæg: Smetana operas
-- Mvh PHansen 22. jul 2010, 12:11 (CEST)