Wikipedia:Landsbybrønden/Danske Taler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Danske Taler[rediger kildetekst]

Via Zenia Stampe's tweet blev jeg opmærksom på Danske Taler, der er en online resurse https://dansketaler.dk. Det synes at være en udmærket sprogresurse og jeg har foreslået en Wikidata-egenskab der ville kunne linke til personer [1]. Wiki-brugere med interesse i den danske del af Wikidata må gerne gå ind i diskussionen om denne egenskabs eventuelle oprettelse.

Et element jeg faldt over ved løseligt at skimme websitet var et overlap mellem Danske Taler-teksten og Wikipedia, sammenlign https://dansketaler.dk/taler/ammitzboell-simon-emil/ med Simon Emil Ammitzbøll-Bille hvor der begge steder står "Simon Emil Ammitzbøll har i den offentlige debat...". Sammenlign også https://dansketaler.dk/taler/auken-ida/ med Ida Auken. Hvem kopiere hvem? Jeg ser ingen CC BY-SA angivelse på Danske Taler eller link til Dansk Wikipedia. — Fnielsen (diskussion) 3. dec 2018, 21:02 (CET)

Jeg tror umiddelbart det er dem der har kopieret fra da.wiki - hele teksten på Ida Auken er stort set gengivelse af hvad der står på da.wiki, og der er vist ikke umiddelbart en større ændring på da.wiki der viser indførelsen af så stor tekst-mængden. mvh Tøndemageren (diskussion) 3. dec 2018, 21:08 (CET)