Wikipedia:Landsbybrønden/Flertydig-sider med kun to emner, hvoraf det ene er hovedbetydning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Flertydig-sider med kun to emner, hvoraf det ene er hovedbetydning[rediger kildetekst]

Efter at have læst en:Wikipedia:Manual of Style/Disambiguation pages#Disambiguation pages with only two entries synes jeg at vi bør rydde op i disse sider i Kategori:Flertydig og dennes underkategorier.

I første omgang kan man lave en skabelon a la en:Template:One other topic til at sætte øverst på disse sider, evt. ved hjælp af en bot. Denne bør så tilføje dem til en (usynlig) kategori, [[Kategori:Flertydig-sider med kun to emner, hvoraf det ene er hovedbetydning]].

Problemet kan elimineres på én af følgende tre måder:

  1. Flytte hovedbetydningen til navnet med parentes, og herefter flytte flertydigsiden til navnet uden parentes så der ikke længere er nogen hovedbetydning. Eller:
  2. Udvide flertydigsiden med flere betydninger hvis muligt. Eller:
  3. Slette flertydigsiden og placere en topnote på hovedbetydningens artikel med en henvisning til den anden betydning.

I forvejen står der jo på Wikipedia:Flertydige titler#Kun to betydninger i alt, at der laves en topnote hvis der kun er to betydninger.

Hvis der senere skulle komme flere betydninger for en slettet flertydigside, er det jo altid muligt at gendanne den eller oprette den igen.

Hvis et flertydigt navn har præcis to betydninger, og ingen af dem er hovedbetydning, skal der selvfølgelig som hidtil fortsat oprettes en flertydigside på navnet uden parentes.

Hvad siger I andre? Kom gerne med argumenter både for og imod. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 18. jun. 2022, 14:46 (CEST)[svar]

Christian, kan du give eksempler på de sider som du mener, er et problem? Jeg har ikke opdaget noget generelt eller udbredt problem på dette område. Jeg forstår heller ikke hvordan du mener at en bot kan afgøre om en bestemt betydning er en hovedbetydning. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 18. jun. 2022, 14:57 (CEST)[svar]
@Dipsacus fullonum: For eksempel Aden (flertydig) og Asbest (flertydig). Det bør gøres med en topnote som f.eks. på Helsingborg. Botten burde kunne afgøre det ud fra om sidetitlen slutter på "(flertydig)" eller ej. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 18. jun. 2022, 15:05 (CEST)[svar]
Der kan også være flere betydninger (en:Aden (disambiguation) og en:Asbest). Gunnar Larsson (diskussion) 20. jun. 2022, 19:23 (CEST)[svar]