Wikipedia:Landsbybrønden/Hærværk=klage til internetudbyder?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hærværk=klage til internetudbyder?[redigér wikikode]

Jeg er ked af at se, hvor mange kræfter, der bliver brugt på at genoprette skader efter hærværk, ikke mindst efter anonyme brugere. En klage vil normalt medføre, at internetudbyderen henvender sig via e-mail eller (i grovere tilfælde via telefon eller brev) til kunden. Abuse-teamet vælger i nogle tilfælde at stille betingelse om, at kunden på ny underskriver udbyderens kundevilkår. Sker det ikke, bliver linjen lukket og kundeforholdet ophævet (TDC har i flere tilfælde anvendt den metode). Dermed får mor og far besked om, hvad der foregår - for det er vel forhåbentlig børn, der står bag. Er der tradition for, at der bliver sendt den slags klager til vandalens internetudbyder? --ThomasMaxe 25. jan 2007 kl. 09:43 (CET)

Nu er der jo ingen lov eller regler (ingen jeg kender til) som direkte forbyder folk at "vandalisere" Wikipedia. Vi indbyder jo også selv folk til at redigere siderne. Vi har bl.a. besluttet at blokere SektorNet og skulle derfor gerne ramme de fleste folkeskoler og vi kan også blokere andre ip'er der gentagne gange vandaliserer sider. Hvis vi skulle kontakte alle disse ip'ers udbydere tror jeg det ville kræve mere tid og jeg har svært ved at tro at de fleste ville tage en sådan klage alvorligt og slet ikke i det omfang du beskriver. Dette er kun min mening og det kan selvfølgelig være der er nogen der er bedre inde i det end mig. --Broadbeer 25. jan 2007 kl. 10:56 (CET)
Er enig med Broadbeer. Med mindre der er tale om at man har hacket siden på nogen måde, så er der ikke meget man kan gøre i mod sådan nogle :( Men når de bliver ældre og læser videre, kommer de til at se hvor meget Wikipedia er værd :) For mit vedkommende, så har Wikipedia reddet mange kemi og biologi afl. :) Jeg synes godt om at man har blokeret "SektorNet", det skulle vel begrænse "hærværket" en del? Men hvis du sender 3 mails til en internetudbyder, en med en "report of spam", "report of hacking attempt" og så en mail hvor man skriver at der er nogen som har redigeret ens hjemmeside fuldt lovligt, hvordan mon de vil priotere :S? Men dette er min holdning. -- Seekers 25. jan 2007 kl. 11:10 (CET)
Nej, det ville nok være for meget at tale om hærværk i juridisk forstand. Men der er vel ikke tvivl om, at "hærværk" på Wikipedia er et groft brud på netiketten. Jeg har i en periode selv arbejdet for TDC's abuse-team for erhvervskunder, så jeg kan bekræfte, at internetudbydere faktisk af og til skrider ind over alvorlige brud på netikette (det er dog mest udbredt for privatkunder). Klager behandles ud fra en vurdering af, om kunden har forbrudt sig mod kundevilkårene. Eksempelvis nævner definerer kundevilkårene for TDC Bredbånd "Kundens misligeholdelse (TDC's lukkeret)" som bl.a. "P. Kunden overtræder gentagne gange de til enhver tid gældende uskrevne regler for god skik på internettet." (se side 16 i kundevilkårene). Jeg er enig i, at det er ressourcekrævende, men det kunne være en løsning ved tilbagevendende hærværk. --ThomasMaxe 25. jan 2007 kl. 11:22 (CET)
Se Wikipedia:Hærværk omkring en procedure for netop dette - det har dog hidtil primært drejet sig om institioner. :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 25. jan 2007 kl. 15:25 (CET)