Wikipedia:Landsbybrønden/Hvordan kan Wikimedia Danmark hjælpe communityet?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvordan kan Wikimedia Danmark hjælpe communityet?[rediger kildetekst]

Wikimedia Danmark er det danske Wikimedia-chapter og har til formål at støtte op om Wikimedias projekter – herunder Wikipedia – og fri viden generelt. Som jeg tidligere har berettet om på Wikipedia:Landsbybrønden/Wikimedia Danmarks strategiplan for de kommende år har foreningen udarbejdet en strategiplan der skal være vejledende for vores arbejde i de kommende år. Søjle I i den strategiplan omhandler understøttelse af Wikimedia-fællesskabet, og et underelement af denne søjle er det jeg kalder umiddelbare tiltag. Altså meget direkte måder vi kan hjælpe dem der bidrager til Wikimedia-projekterne.

Som inspiration har jeg særligt kigget på Wikimedia Sverige, der har de to umiddelbare tiltag wmse:Teknikpool og wmse:Tillgång till referenslitteratur. Førstnævnte er en pulje af forskellige former for udstyr – fotografiapperater, scannere mv. – som udlånes til Wikimedianere mhp. skabelse af frit indhold. Sidstnævnte er en ordning hvor Wikimedia Sverige betaler for indkøb af kilder til brug for artikelskrivning på Wikipedia, mod at den bruger der er i besiddelse af kilden vil sende den videre når der er andre der skal bruge kilden.

Jeg synes oprindeligt at særligt indkøb af kildelitteratur var interessant, men som påpeget af et af de andre bestyrelsesmedlemmer skal ordningen nok ses i lyset af Sveriges mindre effektive facilitering af bibliotekslån på tværs af folke- og universitetsbiblioteker. I Danmark er det forholdsvis nemmere at få adgang til også forskningslitteratur via bibliotek.dk.

Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres holdning til, hvilke tiltag der kunne være gavnlige for jer som bidragsydere. Det behøver ikke kun være med afsæt i de ovenstående eksempler. Vi er pt. på et meget tidligt og uformelt stadie af processen, så skøre og finurlige ideer er også meget velkomne. Jeg kommer også til at henvise folk fra de andre projekter til denne diskussion, så forslag behøver ikke at være begrænset til Wikipedia, men kan også angå de andre projekter. – InsaneHacker ⚖️🕊️ (💬) 20. nov. 2022, 16:21 (CET)Svar[svar]

Jeg kan godt efterlyse støtte til https://vragwiki.dk både økonomisk og moralsk.
Til oplysning har jeg tidligere ydet et stort arbejde med dansk oversættelse af brugermanualen til mediawiki-softwaren uden at få tak for det, men jeg håber da de mange brugere har kunnet få lidt hjælp der. Listen over danske mediawiki-hjemmesider ses her. Ribewiki (diskussion) 4. dec. 2022, 01:28 (CET)Svar[svar]