Wikipedia:Landsbybrønden/Wikimedia Danmarks strategiplan for de kommende år

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Wikimedia Danmarks strategiplan for de kommende år[rediger kildetekst]

Strategiplanen er uploadet til Wikimedia Commons og kan læses ved at klikke her.

Som Fnielsen har beskrevet ovenfor, er der Wikidag på lørdag d. 17. september, efterfulgt af Wikimedia Danmarks generalforsamling. Wikimedia Danmark er Wikimedia-chapter for Danmark, Færøerne og Grønland og har således til formål at understøtte og promovere Wikimedia-projekterne på dansk, færøsk og grønlandsk, samt at arbejde for udbredelsen af fri viden generelt.

Bestyrelsen i Wikimedia Danmark har i løbet af de seneste par måneder arbejdet på en strategiplan, der vil blive præsenteret på generalforsamlingen. Meningen er, at den skal være vejledende for foreningens arbejde de kommende år. Da både foreningens arbejde og strategiens konkrete indhold har relevans for det bredere Wikimedia-fællesskab, herunder den dansksprogede Wikipedia, vil jeg kort præsentere indholdet af strategien her. Hvis man vil se strategiplanen i sin helhed kan man klikke på billedet tilknyttet dette indlæg.

Strategien er bygget op omkring fem søjler.

  • Søjle I, Understøttelse af Wikimedia-fællesskabet, omhandler understøttelse af de mange personer der bidrager til Wikimedia-projekternes arbejde. Med svensk forbillede forestiller vi os blandt andet, at foreningen kan hjælpe med adgang til kilder og andre materialer samt udstyr såsom fotografiapparater, scannere mv., der kan bruges til at bidrage med nyt indhold til Wikimedia-projekterne. Herudover vil vi motivere bidrag til projekterne gennem afholdelse af konkurrencer, arrangementer, og ved at understøtte bidragsyderes deltagelse i forskellige sammenkomster.
  • Søjle II, Oplysning og vækst, omhandler udbredelsen af viden om Wikimedia-projekterne, herunder Wikipedia, i den brede offentlighed, samt rekruttering af nye bidragsydere til projekterne. Dette vil ske gennem oplysningsarbejde samt afholdelse af arrangementer hvor folk kan prøve kræfter med redigering (i.e. edit-a-thons, kurser mv.)
  • Søjle III, Mangfoldighed, omhandler styrkelse af Wikimedia-bevægelsens arbejde mod at gøre summen af al menneskelig viden frit tilgængelig, ved at forbedre dækningen af underrepræsenterede emner, styrke Wikimedia-projekter på mindre udbredte sprog (in casu særlig færøsk og grønlandsk) og ved at tiltrække flere bidragsydere fra underrepræsenterede grupper.
  • Søjle IV, Samarbejde, omhandler foreningens samarbejde med andre organisationer. Her vil vi både vedligeholde eksisterende frugtbare samarbejder, såsom Wiki Labs Kultur, etablere nye samarbejder med f.eks. kulturinstitutioner, samt samarbejde med andre organisationer der arbejder for fri viden.
  • Søjle V, Politisk indflydelse, omhandler foreningens lovgivningspolitiske arbejde. Her har foreningen indtil da været forholdsvis aktiv, og vil fortsætte med at afgive høringssvar, bidrage med debatindlæg mv.

Skulle man være interesseret i at støtte foreningens arbejde med disse fokusområder, kan man se, hvordan man melder sig ind, her. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 14. sep. 2022, 12:59 (CEST)Reply[svar]

Under Søjle IV, Samarbejde kunne det være interessant om man kunne få et samarbejde op at stå om at forbedre artiklerne der er nævnt i Wikipedia:WikiProjekt 1000 vigtige artikler om Danmark således at andre landes wiki'er har noget at oversætte og dermed få gode artikler om danske forhold. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 14. sep. 2022, 20:22 (CEST)Reply[svar]