Wikipedia:Landsbybrønden/Infoboks-skabeloner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Infoboks-skabeloner[rediger kildetekst]

Der synes at mangle en struktureret præsentation af faktuelle oplysninger om emner som byer, kommuner, amter, regioner, øer, søer, lande osv.

Jeg har overført den engelsksprogede Wikipedias landeskabelon hertil. På samme måde kan andre skabeloner overføres fra forskellige sprogudgaver af Wikipedia (fx vores nabolande) og tilpasses danske forhold eller helt nye skabeloner kan "opfindes". Se Wikipedia:Skabeloner for en oversigt over hvad vi har af skabeloner (ikke helt udtømmende), og se desuden udvalget af infobokse på en:, infobokse på no: og infobokse mv. på de:.

Der findes allerede en del tabeller indeholdende faktuelle oplysninger (fx til planter og dyr), disse er blot ikke omsat til egentlige skabeloner endnu; prøv om muligt at basere skabelonstrukturerne på eksisterende idéer. Evt. diskussion om de specifikke skabeloner bedes foregå på skabelonernes egne diskussionssider, så debatten kan genfindes igen. Det vil nok være en god idé først at præsentere sine forslag til skabelonudformninger, hvis der ikke er noget eksisterende at basere sig på.

Brug MediaWikis implementering af tabeller (meta:Help:Table), dvs. undgå at bruge HTML-kode, når selve skabelonen laves.

Infoboksene bør have et ensartet design på tværs af type, hvad angår farver, placering af kort/billeder osv. Desuden vil jeg personligt foretrække den "flade" tabeludformning som i landeskabelonen, uden rammer om de enkelte punkter. Kom meget gerne med designforslag; jeg har ikke selv tænkt ret meget over det.

Herunder har jeg anført en række eksisterende og nye skabelonnavne, som man kan tage udgangspunkt i (navnene kan forbedres). Tilføj gerne flere skabeloner der kunne være rare at have. Her på siden kan vi også diskutere hvad der er overhovedet er relevant at have af sådanne infoboks-skabeloner.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 26. jul 2005 kl. 21:52 (CEST)

Peo foreslår:

Nu har jeg lavet et "bud" på hvordan en Skabelon:Infoboks_himmellegeme kunne se ud, og brugt den på Merkur (planet). Nogle invendinger, ændringsforslag, buh-råb etc.? – Peo 28. jul 2005 kl. 07:15 (CEST)
Halløjsa, så gik Glenn igang med at brug min Infoboks_himmellegeme. Så kan jeg lige så godt tage den i brug på alle de kendte planeter...! – Peo 30. jul 2005 kl. 14:43 (CEST)
Det ser glimrende ud; gid nogle flere ville interessere sig for dette emne. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 30. jul 2005 kl. 17:24 (CEST)