Wikipedia:Landsbybrønden/Interwiki til redicts

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Interwiki til redicts[redigér wikikode]

Hej. Her til aften begyndte jeg lidt at se på Wikipedia:Artikler med sproghenvisninger, men uden en:. Nogle artikler kunne jeg sagtens finde på enwiki, men andre kunne jeg ikke i første omgang. Så begyndte jeg alligevel senere at finde nogle artikler på siden, men de var alle redicts til en anden side (der selvfølgelig også gav en vis form for mening). Jeg vil derfor hører hvad holdningen er til interwiki links til redicts-artikler. Umiddelbart synes jeg ikke det kan blive bedre end et interwiki til redict-siden, da siden nok aldrig bliver oprettet - og gør den i så fald det, er er der så allerede et link til den. Jeg ved dog heller ikke om der kan være nogle problemer ved det? --Anigif 18. feb 2009, 22:29 (CET)

Interwiki til omdirigeringer kan i praksis ikke lade sig gøre uanset hvad man end måtte mene om dem, for interwiki-robotterne vil automatisk rette dem til omdirigeringsmålet når de kommer forbi. En anden mulighed er at lave en sproghenvisning til et overskrift inde i en artikel (som for eksempel Professor Spire som har iw til en:Hogwarts staff#Pomona Sprout). Det virker og kan bruges når man henviser fra et delemne til et mere overordnet emne som indeholder delemnet på det andet sprog. Byrial 18. feb 2009, 23:31 (CET)
Ja, det kunne man selvfølgelig. Men kommer man så bar ikke til at fremhæve den lidt for meget? Og kommer den i "Eksterne henvisninger" er den vel placeret forkert? Hvis den ikke skulle være der, skulle den nok alligevel laves som en form for skabelon, da det nok virker underligt at flette den ind i brødteksten. --Anigif 18. feb 2009, 23:51 (CET)
Jeg er ikke med på hvad du mener nu. Du kan se eksemplet i artiklen Professor Spire. Der er ingen specielle fremhævelser eller andet i relation til sproghenvisningerne. Byrial 18. feb 2009, 23:56 (CET)
Nåå, jeg misforstod bare lidt så. Sådan har jeg også tænkt lidt, men ved ikke om den er for usikker? Eller om vi bare hellere skal gøre det end intet. Og så er der stadig lidt problemet med siderne der ikke indeholder en egentlig underoverskrift, som fx monark/en:monarchy --Anigif 19. feb 2009, 00:13 (CET)

Spørgsmål[redigér wikikode]

Hej,søger lidt som newbie men har endnu ikke fundet nogen OSS eller ander der beskriver hvorledes man på artikler der er 'ordforklarende' som eksempelvis for artiklen Svoger Sorry for min måske fejlagtige interwiki link, ønsker:
'Language' henvisninger til termen på andre sprog ! Man ser det f.eks. anvendt i stor stil på enWiki som f.eks. her: en:Brother-in-law under 'Languages' toolbox (eller hvad den venstre box med denne overskrift, kaldes)
Og lige til sidst: Skal en sådan henvisning til den engelske term, betragtes som en interWiki Henvisning, en Citation eller andet ? Hvad det end er, så foreslår jeg det kommer frem i Skribentvejledningen. pft PetRose 6. mar 2009, 16:21 (CET) [Note, jeg har rettet linkene i PetRoses indlæg - Byrial 6. mar 2009, 16:52 (CET)]

Prøv at kig under Skribentforside i menuen. Der finder du bl.a. Hjælp:Henvisninger til andre sprog. Den burde forklare tingene. --Dannebrog Spy 6. mar 2009, 16:48 (CET)

I øvrigt vil jeg gerne tilføje, at en artikel som Svoger ikke er specielt ønskværdig, da den er så kort. Det fremgår også af stub-angivelsen, men i dette tilfælde kunne man overveje at udskifte denne med {{ordbog}} i stedet. Som udgangspunkt mener jeg, at enhver da-wikipedia artikel altid skal linke til wikipedia-artikler på udenlandske sprog, og ikke til f.eks. wikitionary eller lignende. --Arne (Amjaabc) 6. mar 2009, 17:53 (CET)